Poldertocht

De Poldertocht gaat na twee jaar weer van start

Op zondag 4 september 2022 gaat de elfde editie van de Poldertocht weer van start; een wandelfeest voor jong en oud. De organisatie, bestaande uit de ijsclubs uit Kaag en Braassem en Rotary Roelofarendsveen, heeft ook dit jaar weer drie mooie, unieke wandelroutes uitgestippeld. Wandelaars kunnen kiezen voor een route van 6, 11 of 17 kilometer en worden onderweg getrakteerd op mooie vergezichten en leuke polderverrassingen.

Eenmalige routes

De start is dit jaar in Rijnsaterwoude, waar een drietal routes dwars door het mooie polderland uitgestippeld zijn. Het zijn unieke routes die normaal gesproken niet voor publiek toegankelijk zijn: landeigenaren stellen alleen voor deze dag hun landerijen open en er zijn extra, tijdelijke bruggen gebouwd. Hier en daar moet er ook over hekjes geklommen worden, waardoor de deelnemers langs de mooiste plekken in de polder komen.

Een wandeltocht voor iedereen

Deelnemen aan de Poldertocht kan alleen, samen of in een groep en is door de verschillende afstanden geschikt voor zowel de geoefende wandelaar, als de beginnende. Aan de vroege vogels is ook gedacht: de starttijden variëren van 08.00 uur tot 13.00 uur. Speciaal voor de gelegenheid varen de veerponten van Oude Wetering en Roelofarendsveen al om 08.00 uur af zodat de startlocatie makkelijk bereikbaar is voor wandelaars die op de fiets komen.

Langs de routes zijn er voor jong en oud polderverrassingen te vinden, die zorgen voor vermaak en veel gezelligheid tijdens het wandelen. Kortom; alleen of met anderen, jong of oud, beginner of gevorderde, vroege vogel of juist niet: de Poldertocht is een wandeltocht voor iedereen.

Goede doel

Traditiegetrouw steunt u met uw deelname aan de Poldertocht twee goede doelen; de inschrijfgelden worden gedoneerd aan het Liliane Fonds, waarbij er dit jaar zelfs sprake is van gulle anonieme donor die het inschrijfgeld verdubbelt! Daarnaast komen de cateringopbrengsten ten goede aan de organiserende ijsclubs.

Datum: Zondag 4 september 2022

Afstanden: 6, 11 en 17 kilometer

Startlocatie: Herenweg 165a, Rijnsaterwoude

Kijk voor meer informatie op www.poldertocht.com of neem contact op via info@poldertocht.com. Aanmelden gaat gemakkelijk via www.poldertocht.com/inschrijven, maar wees er snel bij: er is plek voor maximaal 3500 wandelaars.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.