Praktijk4Kids
Advertorial Voor Kinderen

De Praktijk4Kids biedt een extra handreiking voor kinderen, ouders en scholen

Soms hebben kinderen het moeilijk op school, thuis, of in de omgang met anderen. Ouders en leerkrachten kunnen hier zelf vaak iets in betekenen, maar wat als dit niet genoeg is? Daarvoor is er De Praktijk4Kids. Wij gingen in gesprek met Belinda Herrewijn, eigenaresse van De Praktijk4Kids.

De Praktijk4Kids is een praktijk binnen de basis GGZ. Kinderen, ouders en scholen kunnen daar een extra handreiking krijgen in de vorm van onderzoek en behandeling, wat gecombineerd wordt met een warme omgeving en persoonlijke begeleiding voor kind én ouder. “Als GZ-psycholoog en Kinder- en Jeugdpsycholoog NIP help ik kinderen en jongeren die tegen problemen aanlopen waarbij ze hulp kunnen gebruiken”, vertelt Belinda.

Daarnaast werken er nog andere psychologen en orthopedagogen die graag helpen als het leren of opgroeien even niet vanzelf gaat. “Wij zien onder andere kinderen en jongeren die snel boos, bang of verdrietig zijn en zichzelf niet goed gerust kunnen stellen, moeite hebben met concentreren of sociaal contact, een negatief zelfbeeld hebben, moeite hebben met leren of prikkels uit de omgeving, of lichamelijke klachten hebben.”

Kinderen en jongeren die binnenkomen met een van de bovenstaande problemen, kunnen door De Praktijk4Kids geholpen worden in de vorm van onderzoek en/of behandeling. “Tijdens onderzoek brengen wij in kaart wat er precies aan de hand is en hoe het kind of de jongere het beste geholpen kan worden. Tijdens de behandeling werken we aan individuele doelen, door onder andere gesprekken te voeren, oefeningen te doen en werkboeken te doorlopen. Samen komen we dan tot een resultaat waar kind én ouder mee geholpen zijn.”

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust eens een kijkje op www.depraktijk4kids.nl.

Op de foto: het team van De Praktijk4Kids. De foto is genomen voor de coronacrisis. 


Meer nieuws

Politiek 23 jun. 2022 12:01

Nieuwe wethouders beëdigd, afscheid van twee oude wethouders

Kaag en Braassem heeft een nieuw bestuur. Woensdagavond zijn Dolf Kistemaker (PRO), Gerben van Duin (PRO), Nick van Egmond (D66) en Yvonne Peters (VVD) beëdigd als wethouder. Op deze avond namen Petra van der Wereld en Inge van der Meer afscheid.

Evenementen 22 jun. 2022 10:30

Eindelijk weer feestweek in Oude Wetering

Traditiegetrouw is er in de eerste week van juli weer Feest! In Oude Wetering. Van 7 juli tot en met 9 juli staat Oude Wetering op zijn kop met allerlei activiteiten van Feest! In de Oude Wetering. Welke activiteiten er zullen zijn lees je hier.

Advertorial Gezondheid en welzijn 21 jun. 2022 16:11

Meer Casemanagers Dementie in de regio

Regionale ouderen- en thuiszorgorganisaties ActiVite, Libertas Leiden en WIJdezorg zien het aantal mensen met dementie toenemen. Daarom hebben ze de handen ineengeslagen bij het opleiden van een nieuwe lichting Casemanagers Dementie, die donderdag 16 juni het diploma ontving.