Praktijk4Kids
Advertorial Voor Kinderen

De Praktijk4Kids biedt een extra handreiking voor kinderen, ouders en scholen

Soms hebben kinderen het moeilijk op school, thuis, of in de omgang met anderen. Ouders en leerkrachten kunnen hier zelf vaak iets in betekenen, maar wat als dit niet genoeg is? Daarvoor is er De Praktijk4Kids. Wij gingen in gesprek met Belinda Herrewijn, eigenaresse van De Praktijk4Kids.

De Praktijk4Kids is een praktijk binnen de basis GGZ. Kinderen, ouders en scholen kunnen daar een extra handreiking krijgen in de vorm van onderzoek en behandeling, wat gecombineerd wordt met een warme omgeving en persoonlijke begeleiding voor kind én ouder. “Als GZ-psycholoog en Kinder- en Jeugdpsycholoog NIP help ik kinderen en jongeren die tegen problemen aanlopen waarbij ze hulp kunnen gebruiken”, vertelt Belinda.

Daarnaast werken er nog andere psychologen en orthopedagogen die graag helpen als het leren of opgroeien even niet vanzelf gaat. “Wij zien onder andere kinderen en jongeren die snel boos, bang of verdrietig zijn en zichzelf niet goed gerust kunnen stellen, moeite hebben met concentreren of sociaal contact, een negatief zelfbeeld hebben, moeite hebben met leren of prikkels uit de omgeving, of lichamelijke klachten hebben.”

Kinderen en jongeren die binnenkomen met een van de bovenstaande problemen, kunnen door De Praktijk4Kids geholpen worden in de vorm van onderzoek en/of behandeling. “Tijdens onderzoek brengen wij in kaart wat er precies aan de hand is en hoe het kind of de jongere het beste geholpen kan worden. Tijdens de behandeling werken we aan individuele doelen, door onder andere gesprekken te voeren, oefeningen te doen en werkboeken te doorlopen. Samen komen we dan tot een resultaat waar kind én ouder mee geholpen zijn.”

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust eens een kijkje op www.depraktijk4kids.nl.

Op de foto: het team van De Praktijk4Kids. De foto is genomen voor de coronacrisis. 


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.