De werkzaamheden kruispunt Dokter Stapenséastraat-Burgemeester Bakhuizenlaan in Leimuiden bijna afgerond

De werkzaamheden aan het kruispunt Dokter Stapenséastraat-Burgemeester Bakhuizenlaan in Leimuiden zijn bijna afgerond. Dit allemaal om de doorstroming op de N207 tussen Leimuiden en Alphen aan den Rijn te verbeteren. Door de werkzaamheden is dit in elk geval tot 2030 gegarandeerd. 

Wat is er veranderd? 

Naast extra opstelstroken heeft de kruising nu een intelligente verkeersregelinstallatie (i-VRI). Deze soort verkeerslichten communiceren met apps en navigatiesystemen van voertuigen en fietsers, zodat je kan zien hoeveel en wat voor verkeer zich op de weg bevindt. Dit zal ten goede komen van de verkeersdrukte op het kruispunt.   

De veiligheid van fietsers en voetgangers is ook verbeterd. Zij kunnen nu alleen oversteken aan de zuidzijde van de kruising. De noordelijke fiets- en voetgangersoversteek is komen te vervallen. Ook is er een extra oversteek voor fietsers bij de Dokter Stapenséastraat en bij de Burgemeester Bakhuizenlaan. 

De R-Net haltes (Lijn 470) liggen nu tegenover elkaar aan de zuidzijde van de kruising. De halte achter het tankstation vervalt hiermee. De haltes voor Lijn 56 achter het tankstation en ter hoogte van de voormalige Connexion terrein op de Tuinderij zijn vervangen door één nieuwe halte op de Tuinderij ter hoogte van het voetpad naar het Dorpsplein. 

Geluid reducerende vangrail

De werkzaamheden bevinden zich in de afrondende fase. Er wordt alleen nog een geluid reducerende vangrail geplaatst. De vangrail met daaronder een laag geluidsscherm levert straks een geluidsafname van minimaal 2 decibel op. In september zal de speciale vangrail geplaatst worden. Deze komt ten noorden van het tankstation op de middenberm tot aan de doorsteek voor de brug over de ringvaart en ten zuiden van de bushaltes aan beide zijden in de buitenbermen tot ongeveer ter hoogte van de Waaier.

Ook is de Dokter Stapenséastraat verbreed zodat er een extra opstelstrook bij kon. Voorop bij het schoolgebouw ligt nu een fietspad voor twee richtingen. 


Meer nieuws

Evenementen vandaag 09:33

Feestweekgevoel in Leimuiden

De oliebollenkraam in Leimuiden is per vandaag geopend. Vandaag en morgen kunnen mensen vanaf 11:00 uur genieten van de Oudhollandse lekkernijen.

Advertorial Voor Kinderen gisteren 15:38

Yvons Springkussenverhuur: hét adres voor het huren van springkussens

Bij Yvons Springkussenverhuur, gevestigd in Rijpwetering, kan je terecht voor het huren van een springkussen, stormbaan of opblaasfiguur. De producten van Yvons Springkussenverhuur zijn perfect voor alle gelegenheden. Alles om jouw feestje compleet te maken!

Calamiteiten gisteren 08:16

Frontale botsing tussen auto en motor op N207

Op woensdagavond, 16 juni, heeft er rond 19.30 uur een ongeval plaatsgevonden op de N207 bij Leimuiden. Bij het ongeval is een spookrijder frontaal op een motorrijder geklapt.

Verkeer en vervoer 16 jun. 2021 18:57

Leimuiderbrug weer in storing

Woensdagavond was het weer eens raak op de Leimuiderbrug. De brug staat in storing.