Dementieboekenweek in Kaag en Braassem

Werkgroep Dementievriendelijk Kaag en Braassem organiseert in samenwerking met Alzheimer Nederland afd. Zuid-Holland Noord, een dementieboekenweek. De datum van 18 t/m 24 september.

Boekenwinkels en bibliotheken in de regio zijn aangeschreven en zullen met een informatie tafel in de winkel staan. Veenerick uit Roelofarendsveen zal vanwege een verbouwing in de week van 27 september een informatie tafel hebben.

De werkgroep heeft een expositie georganiseerd in de Spreng, 'Zie wie ik aan het worden ben' van Adelheid Roossen. En bestaat uit foto’s met mooie tekst. Doordeweeks kan deze worden bezichtigd in de Spreng in de gang van de corridor. Dan kan hij worden gezien door glas.

Op 21 september komt er een Alzheimer fluisteraar die iets over de foto’s zal vertellen, in een vorm van theater. Op 23 september zal Barbara Oppelaar van Ervarea een interactieve lezing houden over het contact met mensen met dementie. Beide dagen zijn savonds in de achterzaal van 'de Spreng'.

U kunt hierbij aanwezig zijn. Maar dan moet u zich opgeven omdat er een beperkt aantal mensen i.v.m. Covid 19 in de zaal kunnen. Op 21 september zal burgemeester, mevrouw van de Velde, om 19.30 uur de expositie officieel openen. Op 23 september begint de interactieve lezing om 20.00 uur.

Wilt u informatie of zich opgeven voor een van de avonden, dan kunt u bellen met Marion Kluck, 06-220-12-221 of via de mail dementievriendelijkkb@gmail.com.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.