Dementievriendelijk Kaag en Braassem

Dementievriendelijk Kaag en Braassem viert Alzheimer Dag met boek voor basisschoolkinderen

Maandag 21 september 2020 was het Wereld Alzheimer Dag, met als thema ‘Jong en Oud’. De werkgroep Dementievriendelijk Kaag en Braassem vierde dit met de kinderen van groep 7 en 8 van drie verschillende basisscholen.

De basisschoolkinderen kregen een boekje met de titel ‘Chaos in de Bovenkamer’, waarin dementie wordt uitgelegd. In het boekje staan ook praktische opdrachten, vaardigheden voor het bezoeken van mensen met dementie en verschillende afbeeldingen.

Met onder een paraplu hangende gouden ballonnen werden de herinneringen van een dementerende uitgebeeld. Op elke ballon stond een herinnering die letterlijk verdween toen de ballon kapot werd geprikt. Zo probeerde de werkgroep duidelijk te maken dat iemand met dementie nog wel een heleboel herinneringen heeft, maar vanwege de ziekte er ook veel herinneringen verdwijnen.

De herinneringen van de leerlingen werden uitgebeeld met groene ballonnen hangend onder een paraplu. Op het moment dat er meer groene ballonen dan gouden ballonnen hingen, werd het voor de kinderen duidelijk hoe pijnlijk dementie kan zijn.

‘’Wij hopen dat als onze kinderen al jong bewust zijn van wat dementie betekent en wij daar met hen over kunnen praten, wij goed op weg zijn om van deze gemeente een dementievriendelijke gemeente te maken’’, laat de werkgroep Dementievriendelijk Kaag en Braassem op Facebook weten.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.