Dementievriendelijk Kaag en Braassem

Dementievriendelijk Kaag en Braassem viert Alzheimer Dag met boek voor basisschoolkinderen

Maandag 21 september 2020 was het Wereld Alzheimer Dag, met als thema ‘Jong en Oud’. De werkgroep Dementievriendelijk Kaag en Braassem vierde dit met de kinderen van groep 7 en 8 van drie verschillende basisscholen.

De basisschoolkinderen kregen een boekje met de titel ‘Chaos in de Bovenkamer’, waarin dementie wordt uitgelegd. In het boekje staan ook praktische opdrachten, vaardigheden voor het bezoeken van mensen met dementie en verschillende afbeeldingen.

Met onder een paraplu hangende gouden ballonnen werden de herinneringen van een dementerende uitgebeeld. Op elke ballon stond een herinnering die letterlijk verdween toen de ballon kapot werd geprikt. Zo probeerde de werkgroep duidelijk te maken dat iemand met dementie nog wel een heleboel herinneringen heeft, maar vanwege de ziekte er ook veel herinneringen verdwijnen.

De herinneringen van de leerlingen werden uitgebeeld met groene ballonnen hangend onder een paraplu. Op het moment dat er meer groene ballonen dan gouden ballonnen hingen, werd het voor de kinderen duidelijk hoe pijnlijk dementie kan zijn.

‘’Wij hopen dat als onze kinderen al jong bewust zijn van wat dementie betekent en wij daar met hen over kunnen praten, wij goed op weg zijn om van deze gemeente een dementievriendelijke gemeente te maken’’, laat de werkgroep Dementievriendelijk Kaag en Braassem op Facebook weten.


Meer nieuws

Politiek 23 jun. 2022 12:01

Nieuwe wethouders beëdigd, afscheid van twee oude wethouders

Kaag en Braassem heeft een nieuw bestuur. Woensdagavond zijn Dolf Kistemaker (PRO), Gerben van Duin (PRO), Nick van Egmond (D66) en Yvonne Peters (VVD) beëdigd als wethouder. Op deze avond namen Petra van der Wereld en Inge van der Meer afscheid.

Evenementen 22 jun. 2022 10:30

Eindelijk weer feestweek in Oude Wetering

Traditiegetrouw is er in de eerste week van juli weer Feest! In Oude Wetering. Van 7 juli tot en met 9 juli staat Oude Wetering op zijn kop met allerlei activiteiten van Feest! In de Oude Wetering. Welke activiteiten er zullen zijn lees je hier.

Advertorial Gezondheid en welzijn 21 jun. 2022 16:11

Meer Casemanagers Dementie in de regio

Regionale ouderen- en thuiszorgorganisaties ActiVite, Libertas Leiden en WIJdezorg zien het aantal mensen met dementie toenemen. Daarom hebben ze de handen ineengeslagen bij het opleiden van een nieuwe lichting Casemanagers Dementie, die donderdag 16 juni het diploma ontving.