Aad Hogenboom

Deze vogel werd met de Nationale Tuinvogeltelling het meeste gespot in de gemeente Kaag en Braassem

De Nationale Tuinvogeltelling is weer geweest! Op 28, 29 en 30 januari hebben inwoners van de gemeente Kaag en Braassem weer volop meegedaan met de telling. Maar liefst 364 mensen telden gezamenlijk meer dan 6.500 vogels. Welke vogel is nou het meest gezien in onze gemeente?

De populairste vogel in de gemeente Kaag en Braassem is de Huismus. De Huismus is 1.638 keer gespot. Op de tweede plaats staat de Spreeuw met 624 tellingen. Ook de Koolmees spreidt zijn vleugels vaak in de gemeente Kaag en Braassem. Deze vogel werd 609 maal gezien.

Landelijke telling

Landelijk deden bijna 200.000 mensen mee met het grootste citizen science project van Nederland. Zij telden gezamenlijk bijna 2.8 miljoen vogels. De Huismus, Koolmees en Pimpelmees zijn het meest gezien in de lage landen.

De Nationale Tuinvogeltelling

De Nationale Tuinvogeltelling bestaat al sinds 2001 en wordt georganiseerd door Vogelbescherming Nederland en Sovon Vogelonderzoek Nederland. De telling is belangrijk van het onderzoek in het gedrag van vogels in onze tuin. Deze informatie is nodig om vogels beter te helpen en te beschermen.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.