Pexels

Deze zomer huttenbouw in Rijpwetering en Nieuwe Wetering

Kinderen kunnen deze zomervakantie hun timmertalent laten zien tijdens de huttenbouw in Rijpwetering en Nieuwe Wetering.

De huttenbouw in Rijpwetering vindt plaats van dinsdag 9 tot en met vrijdag 12 augustus op het parkeerterrein van ROAC. Je kunt daar vanaf 08:30 uur een button of dag-stempel kopen. Om 09:00 uur begin je met timmeren, rond het middaguur ga je terug naar huis om te lunchen, om vervolgens weer een paar uur verder te timmeren. Woensdag zijn kinderen weer welkom om aan hun hutten te klussen en andere activiteiten te beleven.

Donderdag is het terrein niet alleen overdag geopend om te timmeren, maar ’s avonds ook. Nadat de hutten zijn gecontroleerd op veiligheid, kunnen kids in hun eigen gebouwde hut overnachten op het terrein. De volgende ochtend wordt de huttenbouw afgesloten met ochtendgymnastiek en ontbijt. ’s Ochtends worden de hutten ook weer afgebroken.  

De huttenbouw in Nieuwe Wetering vindt plaats van dinsdag 16 tot en met vrijdag 19 augustus. Vanaf 08:30 uur kunnen kinderen een button of dag-stempel kopen. Het terrein en de tent gaan dan om 09:00 uur open. De hele middag kan er flink getimmerd en geknutseld worden. Woensdag worden de hutten in de verf gezet en donderdag kun je ook nog timmeren.

Donderdagavond is het terrein vanaf 19:00 weer open voor de bonte avond. Kids mogen dan blijven slapen. Vrijdag begint de dag met ochtendgymnastiek en ontbijt. Het terrein is deze dag geopend tot 10:30 uur. Tot 11:00 uur kun je in de tent nog je spullen ophalen, een spelletje doen en lekker knutselen. Daarna zit het feest er alweer op. Ter afsluiting ruimt iedereen samen alle hutten op.


Meer nieuws

Maatschappij 16 aug. 2022 19:59

VERWIJDEREN OMGEKEERDE VLAGGEN IN DE OPENBARE RUIMTE

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten dat de omgekeerde vlaggen, die op verschillende plekken in de openbare ruimte in de gemeente Kaag en Braassem hangen, verwijderd gaan worden.

Advertorial Cultuur 15 aug. 2022 11:47

Familievoorstelling naar mega populaire bestseller in Castellum te zien!

Na het grote succes van ‘De Waanzinnige Boomhut van 13 Verdiepingen’ die zowel de Zapp Theaterprijs als een Zilveren Krekel won, komt Meneer Monster terug met een nog geschifter stuk. De boomhut is inmiddels 52 verdiepingen hoog! Op zaterdag 24 september is de familievoorstelling te zien in Theater Castellum.

Overige 12 aug. 2022 18:49

24e beachvolleybal Leimuiden aanstaande

Zondag 28 augustus gaat het eindelijk weer gebeuren, beachvolleybal Leimuiden, voor de 24e keer. Na twee jaar geen beachvolleybal  ivm covid-maatregelen, staat iedereen te trappelen. In 2019 werden drie nieuwe bestuursleden geworven, Rick van der Zee, Guido Stokman en Michiel Molenaar, eindelijk mogen ze aan de bak.

Overige 11 aug. 2022 18:00

Ladder(s)zat presenteert Veense kermishit 2022

De Dinotones maakten in 2012 de eerste echte Veense kermishit. Twee jaar later pakte Snode Plannen het idee op, waarna Komen Lopen het het jaar erna deed. Nu pakt Ladder(s)zat het stokje op en presenteert vandaag, ruim een maand voor de Veense kermis, DE kermishit van 2022. Een hit die gaat, hoe kan het in deze tijd ook anders, over een virus, het kerruhmus virus!