Pixabay

Dierenzegening op dierendag in de O.L.V. Geboortekerk

Zondag 4 oktober is het Werelddierendag. Nu kan je je huisdier eens extra knuffelen of een extra snoepje geven, maar hoe lijkt het je om jouw lievelingsdier te laten zegenen? Dit is mogelijk op dierendag in de O.L.V. Geboortekerk in Hoogmade.

‘’Je lievelingsdier zegenen wil zeggen dat je je dier alle goeds en voorspoed toewenst. Het wil niet zeggen dat je guppy een goudvis wordt of dat je kip gouden eieren gaat leggen, maar het geeft je wel een fijn gevoel’’, laat Mariska van Leeuwen weten.

Programma

De viering begint om 13.30 uur en kapelaan Van Paassen gaat tijdens de viering de dieren zegenen. De viering is voor iedereen die zijn lievelingsdier alle goeds toewenst. Alle kinderen en alle dieren zijn welkom. Of je lievelingsdier nu een paard of een goudvis is, alle dieren kunnen gezegend worden.

Na de viering is er een vossenjacht. De kinderen gaan dan, samen met hun vader, moeder, broer of zus op zoek naar belangrijke dieren uit de bijbel.

Zowel tijdens de zegening als tijdens de vossenjacht wordt er rekening gehouden met de maatregelen van het RIVM. Dit houdt in dat iedereen zich aan de 1,5 meter regel houdt en vaak zijn of haar handen ontsmet.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.