Pixabay

Dierenzegening op dierendag in de O.L.V. Geboortekerk

Zondag 4 oktober is het Werelddierendag. Nu kan je je huisdier eens extra knuffelen of een extra snoepje geven, maar hoe lijkt het je om jouw lievelingsdier te laten zegenen? Dit is mogelijk op dierendag in de O.L.V. Geboortekerk in Hoogmade.

‘’Je lievelingsdier zegenen wil zeggen dat je je dier alle goeds en voorspoed toewenst. Het wil niet zeggen dat je guppy een goudvis wordt of dat je kip gouden eieren gaat leggen, maar het geeft je wel een fijn gevoel’’, laat Mariska van Leeuwen weten.

Programma

De viering begint om 13.30 uur en kapelaan Van Paassen gaat tijdens de viering de dieren zegenen. De viering is voor iedereen die zijn lievelingsdier alle goeds toewenst. Alle kinderen en alle dieren zijn welkom. Of je lievelingsdier nu een paard of een goudvis is, alle dieren kunnen gezegend worden.

Na de viering is er een vossenjacht. De kinderen gaan dan, samen met hun vader, moeder, broer of zus op zoek naar belangrijke dieren uit de bijbel.

Zowel tijdens de zegening als tijdens de vossenjacht wordt er rekening gehouden met de maatregelen van het RIVM. Dit houdt in dat iedereen zich aan de 1,5 meter regel houdt en vaak zijn of haar handen ontsmet.


Meer nieuws

Sport 31 jul. 2021 09:09

Heemskerk zwemt laatste olympische race

Femke Heemskerk heeft afgelopen nacht in Tokyo haar laatste olympische wedstrijd gezwommen. In de finale van de 4x100 meter wisselslag voor gemengde teams eindigde ze met Kira Toussaint (rug), Arno Kamminga (school), Nyls Korstanje (vlinder) op de zesde plaats.

Advertorial Voor Kinderen 30 jul. 2021 13:57

Rekenen en probleemoplossend vermogen bij kinderen – De Praktijk4Kids helpt

Probleemoplossend vermogen gaat om het herkennen van een probleem, vaardigheden hebben om met problemen om te gaan, vaardigheden hebben om oplossingen te bedenken en uiteindelijk het kiezen van de beste oplossing. Probleemoplossend vermogen speelt een belangrijke rol bij het rekenen. Stagiaire bij De Praktijk4Kids, Mirjam van Zanten, heeft hier onderzoek naar gedaan in het kader van haar afstuderen aan de Universiteit van Utrecht.

Sport 30 jul. 2021 04:08

Heemskerk 6e in eerste individuele olympische finale

Het is Femke Heemskerk niet gelukt haar eerste olympische individuele medaille te halen. De Roelofarendsveense werd 6e op de 100 meter vrije slag. Toch kan ze terugkijken op een uitstekende finale.

Politie 29 jul. 2021 14:50

34 bekeuringen uitgeschreven tijdens verkeerscontroles op N207

Wekelijks controleert het Team Verkeer van de politie in Noord-Holland in het kader van het project Hotspot op een plaats in de regio waar in verhouding veel ernstige aanrijdingen plaatsvinden of verkeersgevaarlijke situaties ontstaan. Dit keer was het de beurt aan de N207.