SABA

Dietlinde Musscher benoemd tot erelid tijdens lunch vergadering SABA

Vrijdag 11 maart organiseerde SABA (Stichting Alarmering voor ouderen in voormalig gemeente Alkemade) een lunch vergadering. Saba plaatst persoonsalarmen bij kwetsbare ouderen zodat ze zolang mogelijk veilig thuis kunnen blijven wonen.

De vrijwilligers organisatie SABA is opgezet in samenwerking met de Lions club in 1986. Na twee jaar kunnen de vrijwilligers van de nazorg commissie de deelnemers weer bezoeken. “Iedere vrijwilliger van de nazorg commissie heeft haar/zijn eigen wijk en gaat twee keer per jaar een bezoek brengen aan een deelnemer, doet tevens een proefalarm en kijkt hoe het gaat en of er nog iets veranderd is. Sommige deelnemers krijgen nooit bezoek en is de vrijwilliger van de SABA de enige die ze zien.”

Er zijn op dit moment 162 alarm apparaten geplaatst. “Dat doet de technische vrijwilliger die de apparaten plaatst, maar deze vrijwilliger komt ook in actie bij een storing en doet het onderhoud. Er zijn veertien vrijwillig(sters) bij de nazorg. Gelukkig konden we deze middag twee nieuwe vrijwilligers verwelkomen. Echter, het zou fijn zijn al de groep versterkt wordt met meer vrijwilligers bij de nazorg. De meeste vrijwilligers van de nazorg zijn de 70 jaar gepasseerd. Hierbij een oproep! Ook zoeken we nog technische mensen, die eventueel bij nood de technische vrijwilliger kan vervangen.

Dietlinde Musscher benoemd tot erelid

Op 11 maart werd ook afscheid genomen van de penningmeester die meer dan 33 jaar actief is geweest bij SABA: Dietlinde Musscher. Stil op de achtergrond, bescheiden deed ze haar werk. De eerste twintig jaar schreef Dietlinde de cheques met de hand en bracht ze rond bij de deelnemers om geld te besparen. Vervolgens kreeg ze een boekhoudprogramma, maar ze checkte alle gegevens dubbel in een boekhoudschrift.

De voorzitter memoreerde dat Dietlinde altijd zeer secuur was en altijd klaar stond. Ze is dan ook benoemd tot erelid van de SABA, dat wil zeggen dat ze wordt uitgenodigd als er evenementen zijn. Daarna kreeg de secretaresse het woord, die ook al vanaf 1998 secretaresse is. Ook zij was vol lof over Dietlinde. “Had er vriendschap aan overgehouden”, zei ze. Ze overhandigde aan Dietlinde een beeldje met een kaart waarop geschreven stond ‘bedankt voor uw prestatie’ en een bos bloemen.

Er is een nieuwe penningmeester gevonden die Dietlinde gaat opvolgen.


Meer nieuws

Muziek vandaag 13:58

29 oktober Copperhead County in Rijnsaterwoude

Copperhead County legt zich, als een van de weinige bands in Nederland, volledig toe op southern rock. Geïnspireerd door vermaarde voorgangers als Blackberry Smoke, The Outlaws en (vele) anderen brengen de zes gepassioneerde muzikanten door heel Europa hun ‘footstomping and beer raising tunes’. Meeslepende southern rock die de luisteraar meeneemt naar de authentieke en kenmerkende sfeer van het zuiden.

Overige gisteren 16:06

Themamarkt Roelofarendsveen en Oude Wetering op 11 oktober

Kom jij ook naar de themamarkt over projecten en thema’s die in Roelofarendsveen en Oude Wetering spelen? Deze themamarkt vindt dinsdag 11 oktober plaats in de sporthal van De Tweesprong, Lucas van Leydenlaan 2 in Roelofarendsveen. Je kunt vanaf 16:30 uur binnenlopen. De markt duurt tot 20:30 uur.

Advertorial Maatschappij gisteren 14:17

Stop financiƫle uitbuiting bij ouderen

Elk jaar worden in Nederland zo’n 30.000 senioren slachtoffer van financiële uitbuiting. Rabobank wil dit financieel misbruik bespreekbaar maken en het helpen te voorkomen.  

Sport gisteren 13:57

Zwaarbevochten maar verdiende overwinning voor Vrouwen 1

Zaterdag 1 oktober was de 2e wedstrijd bij en tegen Ter Leede. Een team dat vooral bestaat uit talentvolle jeugdspeelsters. Daarbij hadden ze ook nog eens de keepster van Vrouwen 1 van vorig seizoen op doel dus het zou lastig zijn om deze te passeren.