Digitaal in contact met de Bibliotheek

De Bibliotheek gaat op 21 april van start met een wekelijkse service om laag-digivaardigen, kwetsbare ouderen en laag-taalvaardigen te ondersteunen. Door de huidige maatregelen rondom Corona heeft deze kwetsbare groep een grotere kans om in een isolement te raken. 

De ondersteuning op afstand is bedoeld om iedereen veilig toegang tot digitale media te verlenen in deze uitdagende tijd. 

Het bestaande DigiCafé zal vanaf dinsdag 21 april niet ín de Bibliotheek, maar mét de Bibliotheek plaatsvinden. Tussen 11.00 en 13.00 zitten vrijwilligers van samenwerkingspartner ’t Gilde klaar om telefonisch hulp te bieden bij technische problemen en vragen.

Vanaf donderdag 23 april kan men tussen 11.00 en 13.00 uur wekelijks tips en hulp krijgen in het ontdekken van de digitale mogelijkheden om digitaal contact te maken via de DigiLijn. Het eerste kwartier van 11.00 tot 11.15 uur is er een webinar waarin de Bibliotheek live een onderwerp bespreekt om digitaal contact te maken. Deelnemen kan eenvoudig via de link: bit.ly/digitaalincontact of door een bel-afspraak te maken via de DigiLijn voor individuele begeleiding. Op 23 april gaat het Webinar over videobellen, op 30 april over digitaal shoppen en op 7 mei geeft de bibliotheek tips over Social Media. Het webinar is op een later moment terug te kijken.

Digitaal in contact is onderdeel van een samenwerkingsverband met Participe. Waarbij Participe ondersteuning op afstand geeft aan de begeleiding van schoolgaande kinderen en hun thuiswerkopdrachten. 

(Iemand) aanmelden

Een bel-afspraak maken voor het DigiCafé of de DigiLijn kan via 06 - 131 404 16 of digitaal@bibliotheekrijnenvenen.nl. Deelnemers worden teruggebeld op het afgesproken tijdstip.


Meer nieuws

Overige gisteren 21:07

Tjonge jonge, wat hebbe wai dit gemist

Vrijdagmiddag was het feest aan de Sotaweg in Roelofarendsveen. Na een jaar van afwezigheid ging het senioren schuurfeest weer los. Een ding was snel duidelijk. De senioren hadden er zin in. 

Voor Kinderen gisteren 18:03

Verrassingstocht

Ook de verrassingstocht was dit jaar anders dan anders. Om te beginnen kreeg je de route niet op papier, maar via een QR code. Ook waren er twee startpunten, namelijk 't Veen eten & drinken en Sportvereniging EMM21.

Overige gisteren 12:13

Zonnige ballonnenoptocht begin van mooie kermisvrijdag

Eén van de optochten die wel door kan gaan was de ballonnenoptocht. Zij het met enige restricties. Zo mochten beide groepen niet bij elkaar uitkomen. Vandaar dat de ene groep op de Leliestraat en de andere op de Gerberastraat eindigde.

Overige gisteren 08:49

Gezellige eerste kermisavond

Donderdagavond om 19.30u opende de deuren van de Veense Kermis 2021. Niet via het tunneltje, alleen via EMM. Zo konden de aanwezigen geteld worden zodat het maximum aantal bezoekers niet overschreden werd.

Natuur en recreatie 16 sep. 2021 13:37

Blauwalg geconstateerd bij Venegat en Kaageiland

Omgevingsdienst Midden Holland geeft een negatief zwemadvies voor Kaageiland vanwege blauwalg. Ook bij Venegat is blauwalg gespot. Hiervoor is een waarschuwing afgegeven.