GGD Hollands Midden

Dit zijn de resultaten uit de corona teststraten in de regio

Sinds 1 juni mag iedereen in Nederland met klachten zich laten testen op het coronavirus. Tussen 1 juni en 15 juni zijn er 113.800 testen afgenomen bij de speciaal ingerichte GGD locaties. Maar hoe was dat de afgelopen week? En wat zijn de resultaten in onze gemeente?

Sinds 1 juni kan iedereen met klachten zich aanmelden voor een coronatest via het landelijke nummer 0800-1202. Eerder liet GGD Hollands Midden weten dat er in de eerste twee weken 113.800 testen werden afgenomen in de teststraten in de regio. In de week van 15 tot en met 21 juni zijn er in totaal 3259 coronatesten afgenomen in de regio Hollands Midden. Hiervan hebben 50 personen corona, waaronder 1 kind onder de 11 jaar. In totaal bleek 1,6% van het aantal testen positief. Dat is een half procent minder dan vorige week. De overgrote meerderheid heeft dus geen corona. In Kaag en Braassem werd er niemand positief op corona getest.

Geen nieuwe coronaclusters

Er zijn geen nieuwe coronaclusters ontstaan, iets waar GGD Hollands Midden eerder wel bang voor was. Coronaclusters komen voor wanneer een persoon met corona met veel andere personen contact heeft gehad en zich hierbij niet aan de hygiënemaatregelen heeft gehouden. Die personen hebben op hun beurt vaak ook weer contact gehad met anderen. Op die manier krijgt corona de kans zich snel te verspreiden.

GGD Hollands Midden: “Bij 3 of meer besmettingen binnen één groep, zoals een school of bedrijf, spreken wij van een cluster. In de week van 1-7 juni rapporteerden wij clusters in Gouda (1) en Katwijk (2). Deze clusters hebben geen nieuwe besmettingen opgeleverd en vormen inmiddels ook geen bedreiging meer. Het onderzoek naar deze clusters is dan ook officieel afgerond.”

Uit het bron- en contactonderzoek van GGD Hollands Midden blijkt dat de nieuwe besmettingen niet binnen een groep zijn ontstaan. Er zijn dan ook geen nieuwe clusters, iets waar GGD Hollands Midden erg blij mee is. “Wij zijn blij dat er afgelopen week geen nieuwe clusters zijn ontstaan, het goed gaat op de scholen en dat de percentages positieve testen laag blijven. Toch blijft het belangrijk dat iedereen zich aan de gedragsregels houdt. Want alleen samen krijgen we corona onder controle.”


Meer nieuws

Coronacrisis in Kaag en Braassem gisteren 19:24

Rutte: ‘’Corona is niet voorbij, houd je aan de regels’’

Mark Rutte en minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid lasten vanavond een persconferentie in om een update te geven over de toename van het aantal coronabesmettingen. ‘’Een tweede lock-down hoeft niet te komen, maar dat gaat niet vanzelf.’’ Niet alleen komen er regionale maatregelen, ook landelijk worden de maatregelen aangescherpt.

Advertorial Sport gisteren 15:23

Remember Liemeer Experience op 6 september

Fred Schröder, bestuurslid van Golf- & CountryClub Liemeer: “Iedere golfclub organiseert ’open dagen’ en zijn dan blij met 30 tot 40 bezoekers. Wij organiseren nu voor de vierde keer de ’Liemeer Experience’ en in de vorige jaren liep het aantal bezoekers op van 190 in 2017 tot vorig jaar bijna 400 bezoekers!'' 

Overige gisteren 12:59

Dodelijke kattenziekte in Nederland

Er is een dodelijke kattenziekte, genaamd het Panleucopenie Virus, opgedoken in Nederland. Het virus is zeer besmettelijk. Kattenbezitters worden gewaarschuwd om te controleren of hun katten de juiste vaccinatie hebben gehad.

Weer in Kaag en Braassem gisteren 11:47

RIVM haalt Nationaal Hitteplan van stal

Het RIVM heeft het Nationaal Hitteplan geactiveerd in verband met de tropische temperaturen die ons de komende dagen te wachten staan. ‘’Voor mensen met een kwetsbare gezondheid kan dit tot problemen leiden. Ook mensen in goede gezondheid kunnen met deze temperaturen klachten krijgen.’’

Calamiteiten gisteren 08:54

Achtervolging in Oud Ade

Dinsdagavond 4 augustus gaf de politie een auto op de Leidseweg het stopteken om te auto te controleren. Op dat moment ging de auto er met hoge snelheid van door.