Google Street View

Dorpsleerhuis Woubrugge organiseert workshop 'God in de Supermarkt'

Het Dorpsleerhuis Woubrugge gaat weer van start en organiseert op 16 september een workshop 'God in de supermarkt'. De workshop vindt plaats in de Dorpskerk in Woubrugge, Kerkstraat 1.

Het is vast herkenbaar. Je staat in de supermarkt en je vraagt je af: wat eten we vanavond? De biologische boontjes uit Egypte of de ‘gewone’ boontjes uit Nederland? Een hamburger of een sojaburger? Of toch vis? Wat betekent dan dat gekke keurmerk precies? Gaan we voor het gezonde, plantaardige Alpro toetje, of toch een emmertje met yoghurt en aardbeien wat eigenlijk het lekkerste is? Wordt het de dure of de goedkope reep chocola?

Je hebt het niet gemakkelijk als consument in de supermarkt. Bij elk schap moeten keuzes gemaakt worden, en het is geen gemakkelijke afweging tussen lekker, goedkoop, gezond, milieuvriendelijk, diervriendelijk en eerlijk voor de producent. Het palet aan keurmerken kan helpen, maar zorgt ook voor verwarring. De workshop ‘God in de supermarkt’ verkent de keuzes die we maken, helpt argumenten te begrijpen en verbindt deze met een helder ethisch kader. De bijeenkomsten zijn actief, sociaal, informatief en gaan in een hoog tempo een serieuze maar niet te zware dialoog aan. Er wordt veel materiaal uit actuele documentaires en websites gebruikt.

De workshop wordt gegeven door Arjan Schoonhoven en Alfred Slomp, zie ook hun website https://www.godindesupermarkt.nl/. Wilt u meedoen aan deze workshop? Meld u zich dan vóór 13 september aan via dorpsleerhuiswoubrugge@gmail.com. Bij te weinig belangstelling gaat de workshop niet door. Uiteraard worden de coronaregels (1,5 meter, vooraf aanmelden en vaste zitplaatsen) in acht genomen. De avond begint om 20:00 uur en de toegang bedraagt € 5.

Over Dorpsleerhuis Woubrugge

Het Dorpsleerhuis Woubrugge is een initiatief van de gezamenlijke kerken in Woubrugge en Hoogmade waarin Dorpskerk Woubrugge, Gereformeerde Kerk Woubrugge, Protestantse gemeente Hoogmade en de Nederlandse Protestanten Bond afd. Woubrugge-Nieuwveen participeren. De bedoeling is interessante en leerzame activiteiten te organiseren voor inwoners van Woubrugge, Hoogmade en omgeving. Contactpersoon: Erica Doelman dorpsleerhuiswoubrugge@gmail.com.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.