Google Street View

Dorpsraad Hoogmade niet eens met nieuwe locatie zendmast Vodafone

Dorpsraad Hoogmade laat in een brief aan het college van burgemeester en wethouders weten dat zij niet gesteld zijn op de verleende omgevingsvergunning voor het plaatsen van een zendmast van Vodafone bij de vroegere waterzuivering. Zij zijn van mening dat de antennes jarenlang uitstekend hebben gefunctioneerd op de kerktoren van de Onze-Lieve-Vrouw-Geboortekerk.

‘’Inhoudelijk achten wij de conclusie dat de nieuwe locatie sowieso een verbetering zou zijn ten opzichte van de oude locatie ongegrond en pertinent onjuist. Uit een oogpunt van algemeen belang, vermijding van overbodige aantasting van het open polderlandschap rondom ons dorp, vinden wij deze ontwikkeling zeer ongewenst’’, laten zij in de brief weten.

Daarnaast schrijft de Dorpsraad Hoogmade dat er met de komst van de zendmast, een belangrijke financiële bron voor de financiering van de herbouw van de kerk wegvalt.

Dorpsraad Hoogmade beseft wel dat de overlast voor de bewoners in de nabijheid van de huidige tijdelijke zendmast bij het Noordeinde niet al te lang mag blijven duren. ‘’In het vertrouwen dat herbouw van de kerk op redelijk afzienbare termijn gerealiseerd zal worden, dringen wij er dan ook bij u op aan dat de zendmasten straks bij de kerk geplaatst kunnen worden.’’

Lees hier de hele brief van Dorpsraad Hoogmade.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.