Druk weekend voor politie Kaag en Braassem

Afgelopen weekend moest de politie Kaag en Braassem voor verschillende incidenten ter plaats komen. De incidenten vonden voornamelijk plaats in het verkeer in combinatie met alcohol. Alle incidenten lees je hier in een overzicht.

Vrijdag 11 december

In de nacht van vrijdag 11 december op zaterdag 12 december troffen zij op het Sportpad in Roelofarendsveen een 18-jarige jongen op een snorfiets aan. Bij het aanspreken rook de jongen erg naar alcohol. Hij bleek dan ook onder invloed en blies 285 ugl op het politiebureau. Dit is ruim drie keer meer dan toegestaan als beginnend bestuurder.

Zaterdag 12 december

Zaterdagochtend 12 december werd de politie aangesproken dat er een ongeluk was gebeurd op de Braassemdreef in Roelofarendsveen. Het bleek dat de 23-jarige bestuurder onder invloed van alcohol een lantaarnpaal uit de grond had gereden. Hij blies 635 ugl, ruim boven de limiet, zijn rijbewijs is dan ook ingevorderd.

In de nacht van zaterdag 12 december op zondag 13 december trof de politie een slingerende snorfietser op de Nokweg in Leimuiden. Het bleek dat de 16-jarige jongen uit Rijnsaterwoude onder invloed was van alcohol. Hij blies 400 ugl, ruim 4.5x meer dan toegestaan. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij zal eerdaags moeten voorkomen bij de rechtbank.

Later die nacht troffen zij in de dichte mist een pechgeval aan op de N207 bij Leimuiden. De 36-jarige man uit Beverwijk bleek onder invloed van alcohol en gaf aan dat een vriend had gereden die nu hulp aan het halen was. ‘’Ons vermoeden dat het anders was konden wij helaas niet bewijzen’’’, laat de politie weten op Facebook. Wel kreeg de man een rijverbod van 12 uur en moest hij € 1113 aan openstaande boetes direct betalen.

Zondag 13 december

Zondagochtend vroeg zag de politie een auto over de A4 bij Roelofarendsveen rijden welke hun aandacht trok. Zij besloten het voertuig een volgteken te geven maar in plaats van te volgens stopte het voertuig ineens abrupt op de vluchtstrook. ‘’De 36-jarige bestuurder uit Den Haag dacht ons te kunnen foppen door snel van plek te wisselen met zijn passagier. Helaas voor hem hadden wij duidelijk gezien wie er reed toen wij hem inhaalde.’’ De bestuurder kreeg de nodige bekeuringen waaronder het rijden zonder rijbewijs.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.