Birth of the Beats

Drums United: spektakel in De Spreng

Oude Wetering Zaterdag 15 oktober staat Drums United met de spectaculaire voorstelling Birth of the Beats in De Spreng in Oude Wetering. Drums en percussiegeweld door top-percussionisten uit Afrika, Zuid-Amerika, Azië en Europa met de geschiedenis van de trommel zoals die nog nooit in het theater stond.

Een van de percussionisten is de Nederlander Lucas van Merwijk: zijn hele leven bezeten van drums en reist over de hele wereld op zoek naar hun oorsprong. Samen met de Turk Alper Keceç, Senegalees Moussé Pathé, Marco Toro uit Venezuela en Niti Ranjan Biswas uit Bangladesh zet hij een virtuoos en afwisselend percussiespel neer, dat wordt ondersteund door dans, zang en DJ-loops.

Dit alles met flink wat humor en het voor de groep zo kenmerkende aanstekelijke spelplezier. Om het spektakel compleet te maken zijn er projecties met indrukwekkende bewegende beelden die onderdeel worden van de ritmische tijdmachine.

Het verhaal van de trommel

De mensheid heeft zich gedurende duizenden jaren over het Afrikaanse continent en vervolgens over de hele wereld verplaatst. De trommel, het oudste muziekinstrument, reisde met de mens mee naar Zuid-Amerika, Azië, Noord-Amerika en Europa. Drums en ritme hebben zich gedurende al die jaren in talloze verschijningsvormen ontwikkeld, van de eerste eenvoudige Afrikaanse drums tot de huidige uitgebreide drumsets en drumcomputers. Veel van het ritmische DNA bleef onveranderd en is terug te horen in de muziek die we dagelijks horen.

Wereldreis naar Oude Wetering

De fascinerende wereldreis die de drums samen met de mens maakten wordt nu op indrukwekkende wijze vertoond. Het internationale concept van Drums United slaat overal ter wereld aan en de groep toert dan ook grote delen van het jaar intensief door de VS, Canada, Zuid-Amerika, Azie en Europa. 15 oktober strijkt het gezelschap neer in Oude Wetering. Meer informatie en tickets: www.wijpresenteert.nl.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.