Josh Walet
Blog Opinie

Een bericht van ‘bezorgde burgers van Kaag en Braassem’

We leven in een bijzondere tijd, vol met tegenstrijdigheden. Want onder de nieuwe mantra 'samen' mogen we juist steeds minder samen doen!

Er wordt aangemoedigd om mensen aan te spreken of zelfs aan te geven die nog wel gewoon dingen samendoen zoals een (kinder)feestje vieren. Dit alles met hulp van onze BOA'S en politie die het er maar druk mee hebben.

De anderhalve meter, die overigens niet wetenschappelijk ondersteund wordt, blijft maar opgedrongen worden. De regering wil deze zelfs middels de spoedwet vast laten leggen in de grondwet, waarna ze er ook gewoon op straffen met hoge boetes bij overtreding twee meter van kunnen maken. Omdat het parlement hiermee buitenspel staat, kunnen Rutte en de Jonge de wet naar eigen believen veranderen. Een onmenselijke en onwenselijke maatregel aangezien mensen sociale dieren zijn en de cijfers die men gewoon kan terugvinden op de website van het RIVM al maanden laten zien dat we terug kunnen naar het echte normaal.

Los van het menselijke leed is er ook sprake van enorm veel economisch leed. Denk aan de horeca en evenementenbranche, maar ook andere ondernemers die niet weten hoe ze dit gaan overleven. De tweede golf, zo wordt voorspeld, zal de golf van ontslagen en faillissementen zijn met ongekende economische maar ook psychische schade tot gevolg. Ook de ondernemers in Kaag en Braassem zullen hiermee te maken krijgen. Tijd om langzaam terug te gaan naar normaal dus.

 

Ondertussen blijft de regering zich maar herhalen over 'het vaccin' waarna we weer 'normaal'  kunnen doen. Dat het coronavaccin inmiddels steeds meer onder vuur komt te liggen door o.a. belangenverstrengelingen met de farmaceutische industrie en de broer van de heer Hugo de Jonge zal niemand ontgaan zijn. Ook Ab Osterhaus blijft in deze crisis een sleutelfiguur, terwijl hij tijdens de Mexicaanse griep de overheid adviseerde  vaccins te kopen van een bedrijf waar hij aandelen in had. Helaas heeft dit veel geld gekost en heeft een deel van de gevaccineerden blijvende klachten overgehouden aan dit onnodige vaccin.

Ook blijken er na praktijkervaring van artsen wereldwijd zeer goede resultaten met het middel HCQ en zink in combinatie met een antibioticum. Dit middel werd in eerste instantie verboden, maar men is op het zeer dubieuze onderzoek teruggekomen. Vele mensen zijn hierdoor al genezen met het middel dat al ruim 80 jaar succesvol wordt gebruikt voor o.a. malaria en reuma, maar indien vroeg ingezet met de juiste dosering ook bij corona zeer goede resultaten boekt!

De overheid lijkt zich drukker te maken over het vaccin dan over onze gezondheid. Maar wat is gezondheid eigenlijk?

Gezondheid is meer dan alleen een gezond lichaam. Het is een toestand van volledig lichamelijk, geestelijk en maatschappelijk welzijn en niet slechts de afwezigheid van ziekten of andere lichamelijke gebreken.

Denk bijvoorbeeld hoe (oudere) mensen kunnen vereenzamen en letterlijk sterven bij gebrek aan sociaal contact.

Om een virus tegen te gaan heeft jouw lichaam maar één seconde nodig om het virus te herkennen en het immuunsysteem aan het werk te zetten. Zonder dat we het doorhebben worden we bij een 'normale' gezondheid de hele dag blootgesteld aan allerlei virussen en bacteriën die zonder dat we het merken gewoon opgeruimd worden. De natuur doet dit al miljoenen jaren zo.

We horen vanuit het RIVM en de overheid nauwelijks adviseren over hoe een gezonde weerstand op te bouwen en te behouden zoals:

Wat is belangrijk om een virus tegen te gaan? Een gezond lichaam, kortom:

-huidflora die intact gelaten wordt en niet dagelijks wordt weggevaagd met ontsmettingsmiddelen.

-gezonde (zoveel mogelijk) onbewerkte voeding, horen we de overheid daar over?

-lichaamsbeweging! Schril contrast met het regelmatig herhaalde 'blijf thuis'

-contact met virussen/bacteriën van je medemens, om het immuunsysteem te laten 'werken'

-lichamelijk contact is gezond!! Bij knuffelen wordt anti-stresshormoon oxytocine aangemaakt.

-frisse lucht, haal adem en doe dit vooral niet door een mondkapje

-vertrouwen in het leven en elkaar, tegenovergestelde van angst die de overheid en media erin proberen te brengen.

In de afgelopen tijd waren miljoenen mensen op de been in verschillende Europese steden, om te protesteren tegen coronamaatregelen. Daar hoor je nauwelijks iets van in de media, wil men dat bewust uit het nieuws houden? Bovendien zijn hier in tegenstelling tot de angstberichten geen besmettingen uit voortgekomen waaruit we kunnen vaststellen dat buiten besmetting zeer onwaarschijnlijk is.

Als je van mening bent dat we te maken hebben met een levensgevaarlijk virus, zou je niet de levens van je dierbaren op het spel zetten. Kortom, minister Grapperhaus weet heel goed dat dit niet het geval is, terwijl hij mensen asociaal noemt en torenhoge boetes geeft vanwege een feestje.

Mark Rutte verkondigde ons aan het begin van de coronacrisis dat we de 'curve' weer plat moesten krijgen (dat is inmiddels al maanden zo) en groepsimmuniteit moesten opbouwen. Dit stadium is inmiddels wel bereikt en ondanks dat er ook in Kaag en Braassem slachtoffers te betreuren zijn en we de gevoelens van nabestaanden respecteren, moeten we met z'n allen weer vertrouwen hebben in de toekomst en ons 'gezond verstand' gebruiken. Langzaam de angst los gaan laten en aldus onze koning: "Niet normaal maken wat niet normaal is".

Natuurlijk zeggen veel mensen dat we naar de deskundigen moeten luisteren. Helaas komen maar enkele deskundigen aan het woord, terwijl duizenden medici de maatregelen volkomen onverantwoord vinden. Zie brandbrief Nederlandse artsen.

Als we een beetje op elkaar letten en vooral de zwakkeren en ouderen respecteren, kunnen we hopelijk volgend jaar met de kermis er met z'n allen weer een mooi feestje van maken!

Bezorgde burgers van Kaag en Braassem

 


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.