Archieffoto

Een flitspaal tussen Leimuiden en Alphen om snelheidsduivels een halt toe te roepen

Komt er straks een flitspaal op de N207 tussen Leimuiden en Alphen? De Provincie Zuid-Holland vraagt opnieuw aan het Openbaar Ministerie (OM) of deze op het kruispunt Dokter Stapenséastraat en Burgemeester Bakhuizenlaan mag komen te staan. 

In juni zijn de werkzaamheden afgerond aan het kruispunt Dokter Stapenséastraat en Burgemeester Bakhuizenlaan in Leimuiden. Deze werkzaamheden hadden tot doel om de doorstroming op de N207 tussen Leimuiden en Alphen te verbeteren. De kruising is heringericht en naast extra opstelstroken voor afslaand verkeer is er een intelligente verkeersregelinstallatie (i-VRI) gekomen. Ook is door het concentreren van de oversteekvoorziening op één plek, de veiligheid van fietsers en voetgangers verbeterd.

Om en nabij de kruising is er echter nog steeds sprake van verkeersongevallen en automobilisten die met hoge snelheid over de weg rijden. In een brief zegt Frederik Zevenbergen, gedeputeerde van de Provincie Zuid-Holland voor verkeer en vervoer, dat de Provincie Zuid-Holland aan het OM gaat vragen of er een flitspaal op de kruising kan worden neergezet. “Het hoge aantal snelheidsovertredingen is voor ons aanleiding extra maatregelen te nemen.”

Eerder, in 2017, diende de provincie al een verzoek in om een flitspaal te plaatsen, maar dat verzoek werd toen niet ingewilligd. “De situatie voldeed niet aan de criteria (ongevallenbeeld, overtredingspercentage) die gelden voor een positief besluit. De komende tijd zullen wij als provincie ter plekke snelheidsmetingen verrichten. Met deze gegevens en de cijfers van de politie hopen we voldoende onderbouwing te hebben voor een hernieuwde gezamenlijke aanvraag bij het OM. Met de politie is ondertussen afgesproken dat zij de komende tijd vaker zullen gaan controleren.”


Meer nieuws

Gemeente gisteren 11:16

Inzameling textiel op donderdag 30 september

Op donderdag 30 september zamelt Sympany huis-aan-huis textiel in. Deze huis-aan-huis inzameling vormt een mooie aanvulling op de inzameling via textielcontainers in de gemeente Kaag en Braassem. Op de dag van de inzameling kunnen de zakken voor 09.00 uur aan de weg worden gezet.

Overige 27 sep. 2021 19:31

Grote sterren ontmoeten elkaar bij E.M.M ‘21

Zondag 26 september was er bij E.M.M weer een aflevering van de Mini champions league. Na ruim een jaartje afwezigheid was men deze succesformule blijkbaar nog niet vergeten.

Evenementen 24 sep. 2021 16:31

Clubactie en online veiling Play Fair

Jaarlijks heeft tafeltennisvereniging Play Fair een clubactie. Veertig jaar lang was dat een rommelmarkt, maar dat is niet meer haalbaar. De club heeft nu een online veiling op de website ttv-playfair.nl. En daarnaast de grote loterij, verkoop van stroopwafels én verloting van een aantal diners en Jumbo boodschappentassen.

Wonen en bouwen 24 sep. 2021 11:54

20 comfortwoningen en 26 vogelhuisjes bij Elzenhof Woubrugge

Op 23 september 2021 heeft wethouder Floris Schoonderwoerd van gemeente Kaag en Braassem het eerste onderkomen geplaatst voor de gierzwaluw aan één van de woningen aan de Elzenhof in Woubrugge. Met deze handeling werd de realisatie van 20 sociale huurwoningen gevierd.

Overige 24 sep. 2021 10:11

Optie voor glasvezel in Kaag en Braassem

Eerder legde GlasDraad Groene Hart al glasvezel aan in de buitengebieden van het Groene Hart. Nu zijn de dorpen in de gemeente Kaag en Braassem aan de beurt.