Archieffoto

Een flitspaal tussen Leimuiden en Alphen om snelheidsduivels een halt toe te roepen

Komt er straks een flitspaal op de N207 tussen Leimuiden en Alphen? De Provincie Zuid-Holland vraagt opnieuw aan het Openbaar Ministerie (OM) of deze op het kruispunt Dokter Stapenséastraat en Burgemeester Bakhuizenlaan mag komen te staan. 

In juni zijn de werkzaamheden afgerond aan het kruispunt Dokter Stapenséastraat en Burgemeester Bakhuizenlaan in Leimuiden. Deze werkzaamheden hadden tot doel om de doorstroming op de N207 tussen Leimuiden en Alphen te verbeteren. De kruising is heringericht en naast extra opstelstroken voor afslaand verkeer is er een intelligente verkeersregelinstallatie (i-VRI) gekomen. Ook is door het concentreren van de oversteekvoorziening op één plek, de veiligheid van fietsers en voetgangers verbeterd.

Om en nabij de kruising is er echter nog steeds sprake van verkeersongevallen en automobilisten die met hoge snelheid over de weg rijden. In een brief zegt Frederik Zevenbergen, gedeputeerde van de Provincie Zuid-Holland voor verkeer en vervoer, dat de Provincie Zuid-Holland aan het OM gaat vragen of er een flitspaal op de kruising kan worden neergezet. “Het hoge aantal snelheidsovertredingen is voor ons aanleiding extra maatregelen te nemen.”

Eerder, in 2017, diende de provincie al een verzoek in om een flitspaal te plaatsen, maar dat verzoek werd toen niet ingewilligd. “De situatie voldeed niet aan de criteria (ongevallenbeeld, overtredingspercentage) die gelden voor een positief besluit. De komende tijd zullen wij als provincie ter plekke snelheidsmetingen verrichten. Met deze gegevens en de cijfers van de politie hopen we voldoende onderbouwing te hebben voor een hernieuwde gezamenlijke aanvraag bij het OM. Met de politie is ondertussen afgesproken dat zij de komende tijd vaker zullen gaan controleren.”


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.