Dennis

Een horizontale overstap van zondag naar zaterdag voor Sportvereniging EMM21?

Met ingang van het seizoen 2022/’23 heeft de KNVB besloten om voor mannenteams, alleen heren 1, uitkomende in de 1e klasse of lager van het standaardvoetbal de mogelijkheid te bieden om horizontaal over te stappen van de zondag naar de zaterdag of andersom. Sportvereniging EMM21 organiseert hierover een informatieavond.

Verenigingen kunnen tot 1 oktober 2021 aangeven met het eerste team met ingang van het seizoen 2022/’23 horizontaal te willen overstappen. “Hier hebben we in het bestuur in samenspraak met selecties, spelersraden en Technisch Hart een aantal gesprekken over gevoerd. Hierin was duidelijk dat we op zondag wilden blijven voetballen”, aldus Sportvereniging EMM21

Echter, de laatste paar dagen is de sportvereniging door de realiteit ingehaald. “Van de 26 teams in West II zijn er de afgelopen drie dagen in totaliteit onverwachts 15 overgestapt naar zaterdag voetbal. Dit zijn veelal de regionale teams. Hierdoor is twijfel ontstaan. Als belangrijkste onderliggende redenen gelden de uitholling van de competities op zondag en de als gevolg daarvan onaantrekkelijke competitie indelingen. Deze indeling leidt tot veel grotere reisafstanden.”

Om deze redenen houdt het bestuur donderdag 30 september om 20:00 uur een inloopavond houden waarbij ze leden en betrokkenen willen infomeren over deze mogelijke wijziging voor de club. Er zal ook ruimte zijn om opkomende vragen te stellen.

Op 30 september voor 00:00 uur moet het bestuur hierover een definitief besluit nemen. Op die datum hanteert de KNVB de deadline voor overstappende verenigingen. “Wij beseffen ons dat dit kort dag is, maar worden hier door deze onverwachte omstandigheden door gedwongen.”


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.