Dennis

Een horizontale overstap van zondag naar zaterdag voor Sportvereniging EMM21?

Met ingang van het seizoen 2022/’23 heeft de KNVB besloten om voor mannenteams, alleen heren 1, uitkomende in de 1e klasse of lager van het standaardvoetbal de mogelijkheid te bieden om horizontaal over te stappen van de zondag naar de zaterdag of andersom. Sportvereniging EMM21 organiseert hierover een informatieavond.

Verenigingen kunnen tot 1 oktober 2021 aangeven met het eerste team met ingang van het seizoen 2022/’23 horizontaal te willen overstappen. “Hier hebben we in het bestuur in samenspraak met selecties, spelersraden en Technisch Hart een aantal gesprekken over gevoerd. Hierin was duidelijk dat we op zondag wilden blijven voetballen”, aldus Sportvereniging EMM21

Echter, de laatste paar dagen is de sportvereniging door de realiteit ingehaald. “Van de 26 teams in West II zijn er de afgelopen drie dagen in totaliteit onverwachts 15 overgestapt naar zaterdag voetbal. Dit zijn veelal de regionale teams. Hierdoor is twijfel ontstaan. Als belangrijkste onderliggende redenen gelden de uitholling van de competities op zondag en de als gevolg daarvan onaantrekkelijke competitie indelingen. Deze indeling leidt tot veel grotere reisafstanden.”

Om deze redenen houdt het bestuur donderdag 30 september om 20:00 uur een inloopavond houden waarbij ze leden en betrokkenen willen infomeren over deze mogelijke wijziging voor de club. Er zal ook ruimte zijn om opkomende vragen te stellen.

Op 30 september voor 00:00 uur moet het bestuur hierover een definitief besluit nemen. Op die datum hanteert de KNVB de deadline voor overstappende verenigingen. “Wij beseffen ons dat dit kort dag is, maar worden hier door deze onverwachte omstandigheden door gedwongen.”


Meer nieuws

Advertorial Voor Kinderen 22 okt. 2021 15:10

Prematuren/couveusekinderen en prikkelverwerking

Kinderen die te vroeg geboren worden, maken vaak allerlei toeters en bellen mee in het ziekenhuis. Veelal belanden ze in de couveuse om het lichaam op kracht te laten komen. Heel goed voor de lichamelijke gezondheid, maar wat doet het nog meer met een pasgeboren baby? Onder andere de prikkelverwerking kan erdoor verstoord raken.

Overige 22 okt. 2021 12:00

BoerenLeidse scoort hoog in regionale kaaskeuring

Na een jaar corona-onderbreking werd donderdag 21 oktober in Zoeterwoude weer de jaarlijkse Rondom Leiden kaaskeuring gehouden. Dit jaar werd de familie Kwakernaak uit Oud Ade uitgeroepen tot beste zelfkazers uit de Leidse regio. Met een zeer hoge score voor hun jonge Boeren Leidse én hun belegen Boeren Leidse kaas wonnen zij de wisseltrofee, het Leidse kaasmeisje. 

Coronacrisis in Kaag en Braassem 21 okt. 2021 16:38

Prikken zonder afspraak in Leimuiden

Op dinsdag 2 en woensdag 3 november van 13:00 – 19:00 uur in Sporthal Het Spant, Larikslaan 20, kun je zonder afspraak terecht voor een coronavaccinatie.

Overige 21 okt. 2021 15:00

Herkenbare voorstelling over dementie

Samen met Dementie Vriendelijk Kaag en Braassem organiseert WIJ Presenteert zondagmiddag 7 november de toneelvoorstelling Oploskoffie van Pythia Winia in de Alkeburcht in Roelofarendsveen. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar.

Advertorial Winkels 21 okt. 2021 13:24

Opening Woninginrichting-aanhuis.nl

“Op zaterdag 23 oktober om 10.00 uur gaat onze winkel voor het eerst open”, zegt Bryan Hoogervorst, aan tafel gezeten op een plek, midden in de winkel, waar het op dit moment nog niet erg op een winkel lijkt...