Een nacht buiten slapen voor straatjongeren

Op 26 juni wordt de Nacht Zonder Dak georganiseerd voor Leimuidse jongeren van 10 tot en met 18 jaar. Deze ‘huttenbouw met een missie’ vindt plaats in de prachtige achtertuin van de St. Jan de Doper kerk in Leimuiden. Het begint om 18:00 uur met een barbecue en de hele avond kun je chillen bij het kampvuur en leuke activiteiten doen. De volgende dag, na het ontbijt, is het tijd om naar huis te gaan.

Nacht Zonder Dak is een actie voor stichting Tearfund waarbij je met een groep jeugd één nacht doorbrengt in een zelfgemaakt hutje van plastic en kartonnen dozen.

Merel deed vorig jaar ook mee: “De Nacht Zonder Dak is gewoon leuk. Samen een hut bouwen, samen plezier maken. Wat ook belangrijk is, is dat wij ons samen proberen in te leven in kinderen die op straat moeten leven. Dat betekend ook meestal dat ze niet naar school gaan en dat de meisjes op hele jonge leeftijd moeder worden. Je helpt die straatkinderen door jouw nacht buiten te laten sponsoren door je ouders, je buren, klasgenoten en iedereen die je maar kunt bedenken.”

Met het geld dat opgehaald wordt voor de Nacht Zonder Dak krijgen straatkinderen eten, een echt dak boven hun hoofd en kunnen ze naar school. Educatie is van levensbelang want alleen door straatkinderen voor zichzelf te leren zorgen kan het voorkomen worden dat hun kinderen ook weer straatkinderen worden.

Jongeren kunnen zich nog aanmelden tot donderdag 24 juni. Dat doe je door een berichtje te sturen naar Paul Smit. Hij organiseert deze nacht al vele jaren. Door corona kunnen er een maximaal aantal meedoen, dus meld je snel aan. En als het vol is, dan is er volgend jaar weer een Nacht Zonder Dak.

Voor alle informatie ga je naar de website. Wil je je aanmelden of heb je nog vragen? Bel of mail Paul: 06 2023 8951 of smit.pd@planet.nl.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.