Eén nieuwe vastgestelde coronabesmetting in onze gemeente

De landelijke en regionale coronabesmettingen zijn opnieuw toegenomen, ook in onze gemeente. Deze week kwam er één nieuwe besmetting in Kaag en Braassem bij. Vorige week waren dat er drie. In Hollands-Midden zijn er in de afgelopen week 46 besmettingen bijgekomen. 

Dat betekent dat er in Kaag en Braassem in totaal 34 besmettingen zijn (geweest), 7 ziekenhuisopnamen en 2 doden aan de gevolgen van corona. In de afgelopen week zijn er 175 testen afgenomen in Kaag en Braassem.

In Hollands Midden zijn er inmiddels 5196 testen afgenomen, waaruit 94 besmettingen kwamen en 4 ziekenhuisopnamen. Deze week kwamen er 46 nieuwe besmettingen in de regio bij.

Vorige week werd er een persconferentie ingelast wegens de toename van het aantal coronabesmettingen. Er werden hierbij geen maatregelen aangescherpt, maar wel was er een duidelijke boodschap van minister Grapperhaus: "Onze aandacht mag niet verslappen. Het levensgevaarlijke virus is nog steeds onder ons. Wil je leuke dingen blijven doen? Houd je dan aan de regels. Als we met zijn allen de drukte opzoeken, dan kan het zomaar zijn dat burgemeesters lokaal moeten ingrijpen. Dat heeft negatieve gevolgen voor onszelf, maar ook voor ondernemers die dan hun deuren moeten sluiten. We moeten dit met elkaar doen.’'


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.