Eén nieuwe vastgestelde coronabesmetting in onze gemeente

De landelijke en regionale coronabesmettingen zijn opnieuw toegenomen, ook in onze gemeente. Deze week kwam er één nieuwe besmetting in Kaag en Braassem bij. Vorige week waren dat er drie. In Hollands-Midden zijn er in de afgelopen week 46 besmettingen bijgekomen. 

Dat betekent dat er in Kaag en Braassem in totaal 34 besmettingen zijn (geweest), 7 ziekenhuisopnamen en 2 doden aan de gevolgen van corona. In de afgelopen week zijn er 175 testen afgenomen in Kaag en Braassem.

In Hollands Midden zijn er inmiddels 5196 testen afgenomen, waaruit 94 besmettingen kwamen en 4 ziekenhuisopnamen. Deze week kwamen er 46 nieuwe besmettingen in de regio bij.

Vorige week werd er een persconferentie ingelast wegens de toename van het aantal coronabesmettingen. Er werden hierbij geen maatregelen aangescherpt, maar wel was er een duidelijke boodschap van minister Grapperhaus: "Onze aandacht mag niet verslappen. Het levensgevaarlijke virus is nog steeds onder ons. Wil je leuke dingen blijven doen? Houd je dan aan de regels. Als we met zijn allen de drukte opzoeken, dan kan het zomaar zijn dat burgemeesters lokaal moeten ingrijpen. Dat heeft negatieve gevolgen voor onszelf, maar ook voor ondernemers die dan hun deuren moeten sluiten. We moeten dit met elkaar doen.’'


Meer nieuws

Coronacrisis in Kaag en Braassem gisteren 19:24

Rutte: ‘’Corona is niet voorbij, houd je aan de regels’’

Mark Rutte en minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid lasten vanavond een persconferentie in om een update te geven over de toename van het aantal coronabesmettingen. ‘’Een tweede lock-down hoeft niet te komen, maar dat gaat niet vanzelf.’’ Niet alleen komen er regionale maatregelen, ook landelijk worden de maatregelen aangescherpt.

Advertorial Sport gisteren 15:23

Remember Liemeer Experience op 6 september

Fred Schröder, bestuurslid van Golf- & CountryClub Liemeer: “Iedere golfclub organiseert ’open dagen’ en zijn dan blij met 30 tot 40 bezoekers. Wij organiseren nu voor de vierde keer de ’Liemeer Experience’ en in de vorige jaren liep het aantal bezoekers op van 190 in 2017 tot vorig jaar bijna 400 bezoekers!'' 

Overige gisteren 12:59

Dodelijke kattenziekte in Nederland

Er is een dodelijke kattenziekte, genaamd het Panleucopenie Virus, opgedoken in Nederland. Het virus is zeer besmettelijk. Kattenbezitters worden gewaarschuwd om te controleren of hun katten de juiste vaccinatie hebben gehad.

Weer in Kaag en Braassem gisteren 11:47

RIVM haalt Nationaal Hitteplan van stal

Het RIVM heeft het Nationaal Hitteplan geactiveerd in verband met de tropische temperaturen die ons de komende dagen te wachten staan. ‘’Voor mensen met een kwetsbare gezondheid kan dit tot problemen leiden. Ook mensen in goede gezondheid kunnen met deze temperaturen klachten krijgen.’’

Calamiteiten gisteren 08:54

Achtervolging in Oud Ade

Dinsdagavond 4 augustus gaf de politie een auto op de Leidseweg het stopteken om te auto te controleren. Op dat moment ging de auto er met hoge snelheid van door.