ingezonden

Eindelijk loon naar werken: EMM'21 Vrouwen 1 stunt tegen nummer 2 Bergen

Zondag 27 maart de thuiswedstrijd tegen Bergen. Het was een prachtige zondagmiddag voor een heerlijk potje voetbal. Ondanks de laatste plaats en dat we tegen een goede tegenstander moesten was er zeker vertrouwen in een resultaat. Dat kwam door de meer dan verdienstelijke 2e helft vorige week bij KFC waren we met een man minder de betere ploeg waren met de beste kansen.

De strijdwijze was dan ook gelijk aan die van vorige week waarbij we nu natuurlijk gewoon met 11 waren. Bergen mocht de bal en EMM liet zich lekker terugzakken op eigen helft om zo de gelederen dicht te houden en bij balbezit er snel uit te komen. En dat gebeurde al heel snel in de wedstrijd want na 2 minuten lag de bal al in het net door Anna die de bal met een beetje geluk voor de voeten kreeg door Mirjam. Anna schoof de bal keurig langs de keepster van Bergen. Een mooie opsteker zo vroeg in de wedstrijd.

Bergen had heel veel balbezit maar deed er eigenlijk vrij weinig mee. Het was redelijk voorspelbaar en onze verdediging stond prima in de organisatie. Bergen werd alleen gevaarlijk bij een vrije trap en wat schoten van ver. Wij daarentegen kregen de beste mogelijkheden, Anna schoot van rand 16 meter de bal op de lat na een mooie actie van Fien, daarna werd zelfs nog een doelpunt afgekeurd, Fien werd diep gestuurd en de bal was iets te hard maar de keepster liet de bal weer los en in de scrimmage die volgde scoorde Fien. Helaas zag de scheidsrechter hier een overtreding in. Zo bleef het tot de rust 1-0.

Na rust hetzelfde spelbeeld, Bergen was veel aan de bal maar konden gewoon geen gaatje vinden in de solide verdediging o.l.v. Dian. Ook in de 2e helft kregen we al snel een prima mogelijkheid en kon Nina vanaf de linkerkant opstomen naar het doel en vond ze ook nog eens de korte hoek, 2-0. Wat een weelde. EMM kreeg steeds meer ruimte en tijd om vooruit te voetballen en kreeg ook nog prima mogelijkheden waarbij de mooiste door Isabelle net niet hard genoeg werd ingeschoten na een voortreffelijke aanval en prachtige voorzet van Anna. Deze aanval had een doelpunt verdiend.

Bergen kon niets meer creëren en EMM bleef eigenlijk vrij makkelijk overeind zodat we eindelijk de eerste overwinning konden vieren. En zo verdiend door de meiden, elke week werken ze zich een slag in de rondte en nu was het eindelijk Loon naar werken. Ook werd de laatste plaats verlaten en is het op naar meer punten.

Opstelling EMM'21: Sebas van Baarsen, Syl Huigsloot (Marinka van Scheppingen), Dian Huigsloot, Marin van Heijningen, Shanna Huigsloot, Fien vd Meer, Nina Hoogenboom, Mirjam Schats (Joyce Huigsloot), Isabelle van Hofwegen, Esmee Schrama (Mariska van Berkel) en Anna Spruit.