Dennis

Eindelijk weer feestweek in Oude Wetering

Traditiegetrouw is er in de eerste week van juli weer Feest! In Oude Wetering. Van 7 juli tot en met 9 juli staat Oude Wetering op zijn kop met allerlei activiteiten van Feest! In de Oude Wetering. Welke activiteiten er zullen zijn lees je hier.

Donderdag 7 juli

Straattekenwedstrijd om 15:00 uur, t.h.v. Kerkstraat 40

Een gouwe ouwe die altijd leuk blijft: tekenen op straat. Doe je best en ga ervandoor met onze prijzen. Meedoen kost niets, stoepkrijt én een ijsje wordt verzorgd. De uitslag staat vrijdag 8 juli op www.feestcommissie.org.

Leeftijdscategorieën: t/m 4 jaar | 5 -6 jaar | 7 - 8 jaar | 9-12 jaar.

Tekst loopt door onder de foto

Straattekenen

DJ-workshop start om 15:00 uur, t.h.v. Schoolhuijsplein

Nieuw dit jaar: een DJ-workshop voor kinderen! Er wordt drie keer een workshop gegeven van een uur in drie verschillende leeftijdscategorieën:

15:00-16:00 uur: 7-8 jaar

16:00 -17:00 uur: 9-10 jaar

17:00-18:00 uur: 11-12 jaar

Let op: We hebben maar beperkt aantal plekken, daarom is aanmelden een must. Dat kan met een privébericht naar “Feest in Oude Wetering” op Facebook of Instagram met naam van het kind, de leeftijd en contactgegevens (e-mail en telefoonnummer). Vol = vol.

Tour de Braassem start 19:00 uur, Schoolhuijsplein

Voor jong, oud, ongetrainde en getrainde fietsers. Dus kom met je kinderen, fietsvrienden, oma naar het Schoolhuijsplein en haal de route op. Vergeet je fiets niet!

Deelname aan de fietstocht is voor eigen risico. Kinderen t/m 10 jaar onder begeleiding van een volwassene. Na afloop is de bar open aan het Schoolhuijsplein.

Puzzelwandeltocht start om 19:00 uur, Schoolhuijsplein

Geen zin om te fietsen tijdens de Tour de Braassem? Speciaal voor jullie is er een puzzelwandeltocht (5km) uitgezet! Los je de puzzel goed op dan maak je kans op een prijs. Terug op het Schoolhuijsplein is de bar open voor een lekker drankje.

Heel Kaag en Braassem bakt, bar Schoolhuijsplein

“Feest in Oude Wetering” gaat wederom op jacht naar de beste bakkers van Oude Wetering en omstreken. Professionals beoordelen de taarten, op smaak en uiterlijk. De taart die je bakt kan niet alleen een prijs winnen, je stelt hem ook ter beschikking aan de ouderen in Kaag en Braassem. Taarten kunnen ingeleverd worden op donderdag 7 juli tussen 21:00 en 22.00 uur of vrijdag 8 juli tussen 8:00 en 9:00 uur.

Tijdens het koffieconcert op vrijdagochtend 8 juli worden ze aangesneden en in puntjes uitgedeeld.

Vrijdag 8 juli

Koffieconcert 60+ om 10:30 uur, De Spreng, Kerkstraat 50

Welkom bij de zingende zussen Claudia en Wilma van der Tang, een garantie voor genieten. Entree is €2 en daar voor krijgt u twee kopjes koffie of thee en een lekker stuk zelfgebakken lekkers van Heel Kaag en Braassem Bakt. Het koffieconcert is mede mogelijk gemaakt door De Spreng en de deelnemers aan de taartenbakwedstrijd.

Voorverkoop vanaf 17 juni bij Veenerick boek en kantoor, Noordplein 15 in Roelofarendsveen of Primera, Meerkreuk 42 in Oude Wetering

Verkleedoptocht start om 19:00 uur vanaf de Dotterbloem

Verkleed achter de muziek aan! Samen met fanfare Door Gunst Verkregen uit Nieuwe Wetering wordt gelopen vanaf de Dotterbloem, via het Zorgcentrum (waar DGV een aubade geeft) naar het eindpunt op het Schoolhuijsplein, waar de muziek even lekker aangaat voor een dansje. Voor de kinderen die het mooist verkleed zijn, wordt een prijs uitgeloofd.

Muziekplein vanaf 21:00 uur, Schoolhuijsplein

Mad Men

Vijf muziekliefhebbers; mannen die niet om de muziek van hun helden heen kunnen. Muziek die je wil spelen maar waar van je hoort af te blijven. Dat doe je niet. Zij doen dat wel. Op hun eigen manier. Zij spelen Bowie, Radiohead, Cash, Cave en Cream en muziek van helden uit Nederland. Vijf liefhebbers, gek van hun helden en gek van muziek. Kom op tijd!

Lekker weer

80’s, 90’s en zero’s maar bovenal allemaal lekker om weer te horen! Van hiphop tot danceclassics en van de mooiste evergreens tot heerlijkste guilty pleasures. Lekker Weer blendt het allemaal tot unieke medleys om vervolgens in razend tempo door de afgelopen decennia heen te denderen. Je wordt van “Oh ja-momentjes” naar “SPRINGEN!” geslingerd en - wanneer de stemmen goed gesmeerd zijn - is meeblèren niet langer te weerstaan.

Zaterdag 9 juli

44e Braderie van 10:00 uur tot 17.00 uur, Kerkstraat en Veerstraat

Wat is deze traditie gemist! Slenteren, kopen, een heleboel gezelligheid en bij een koel drankje genieten van muziek: dat zijn een beetje de kenmerken van dit feestje. Een lang lint kramen zorgt voor een gevarieerd aanbod. Uiteraard is er ook dit jaar weer een legotent, waarin de kinderen met hun bouwwerken mooie prijzen kunnen winnen.

Braderie

Straattekenwedstrijd

 

 


Meer nieuws

Politiek 23 jun. 2022 12:01

Nieuwe wethouders beëdigd, afscheid van twee oude wethouders

Kaag en Braassem heeft een nieuw bestuur. Woensdagavond zijn Dolf Kistemaker (PRO), Gerben van Duin (PRO), Nick van Egmond (D66) en Yvonne Peters (VVD) beëdigd als wethouder. Op deze avond namen Petra van der Wereld en Inge van der Meer afscheid.

Advertorial Gezondheid en welzijn 21 jun. 2022 16:11

Meer Casemanagers Dementie in de regio

Regionale ouderen- en thuiszorgorganisaties ActiVite, Libertas Leiden en WIJdezorg zien het aantal mensen met dementie toenemen. Daarom hebben ze de handen ineengeslagen bij het opleiden van een nieuwe lichting Casemanagers Dementie, die donderdag 16 juni het diploma ontving.

Evenementen 21 jun. 2022 10:54

Inschrijving 11e editie Poldertocht vanaf woensdag 22 juni geopend

Na twee jaar uitstel eindelijk terug van weggeweest: de Poldertocht gaat op zondag 4 september weer van start! Een unieke belevenis die deelnemers langs bijzondere plekken in de Kaag en Braassem brengt; plekken die normaal gesproken niet toegankelijk zijn voor wandelend publiek.