Castellum
Advertorial Cultuur

Elfstedenvoorstelling ‘De Laatste Tocht’ met Henk Angenent ook te zien in Castellum

Woensdagmiddag 15 december maakte schaatser (en ‘s werelds beroemdste spruitjesteler) Henk Angenent uit Woubrugge op TV bekend dat hij op zondagmiddag 20 februari 2022 ook in Alphen te zien is met de voorstelling ‘De Laatste Tocht’. De voorstelling is een sportief, muzikaal en literair eerbetoon aan de mooiste en zwaarste sportwedstrijd van Nederland: de Elfstedentocht.

Op 4 januari 1997 vond de vijftiende en voorlopig laatste Elfstedentocht plaats. De iconische schaatswedstrijd legde het land voor een dag stil, massaal stonden we langs de route of volgden de tocht op televisie. Vijfentwintig jaar later brengen bekende en onbekende hoofdrolspelers in ‘De Laatste Tocht’; een theatervoorstelling over een legendarische tocht waarin drama en euforie hand in hand gaan.

Evert ten Napel neemt het publiek mee terug naar die bewuste 4 januari. Winnaars Henk Angenent en Klasina Seinstra vertellen over hun buitengewone prestatie van die dag. Daarnaast komen bijzondere, nog onbekende verhalen van deelnemers en ooggetuigen vanaf de kant aan bod.

Een terugblik, maar zeker ook een vooruitblik: weerman Piet Paulusma vertelt of er ooit nog een Elfstedentocht zal komen. Voorzitter van De Vereniging Friesche Elf Steden Wiebe Wieling (denkt van wel en) deelt zijn vergezicht van die volgende Elfstedentocht.

Roelof de Vries (NPO Radio1) en Roelof de Vries (Omrop Fryslân) nemen de presentatie voor hun rekening. Wiebe Kaspers (Fryske pianist, sjonger en multy-ynstrumintalist út Ljouwert) zorgt voor een prachtige muzikale omlijsting! Kaarten zijn vanaf nu te koop via theatercastellum.nl. 

Credits: met onder andere Henk Angenent, Klasina Seinstra, Piet Paulusma, Wiebe Wieling, Evert ten Napel en Wiebe Kaspers. | Presentatie door Roelof de Vries (radiopresentator BNNVara) en Roelof de Vries (verslaggever Omrop Fryslân).


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.