Kaag en Braassempromotie

Elke dag in mei langs de molens

In plaats van Nationale Molendag 2021 is er in Kaag en Braassem Mei Molenmaand. Van 1 t/m 31 mei staan de molens in Kaag en Braassem in het zonnetje en worden drie routes gepromoot: een vaar-, fiets- en wandelroute langs molens en meer.

Op eigen gelegenheid

De fiets- en vaarroute bestaan al langer, maar speciaal voor de Mei Molenmaand 2021 heeft Kaag en Braassem Promotie een nieuwe wandelroute ontwikkeld, die begin mei gelanceerd wordt. De route voert je langs tien molens, het prachtige polderlandschap en diverse bezienswaardigheden, terrasjes en punten waar streekproducten verkrijgbaar zijn. Op eigen gelegenheid kun je in mei 2021 (of daarna) met de wandelschoenen aan, per fiets of op de boot langs molens en meer. De drie routes zijn te vinden op www.rondomkaagenbraassem.nl/nationalemolendag.

 

Win een lunch

In de recreatiekrant Kaag en Braassem van 2021 staat een molenfotowedstrijd. Tijdens Mei Molenmaand is er een extra prijs te verdienen. Maak een mooie foto van een van de twintig molens in Kaag en Braassem en maak kans op een lunchbon van Restaurant Aqua in Oude Wetering t.w.v. €25. Foto’s kunnen tot 5 juni 2021 gemaild worden aan webredactie@rondomkaagenbraassem.nl. Toegestuurde foto's dingen ook mee naar de prijs zoals vermeld in de recreatiekrant en mogen gebruikt worden in uitingen van Kaag en Braassem Promotie.


Meer nieuws

Gemeente gisteren 16:57

Gemeente omarmt inwonersinitiatief: verkoop jachthaven 'T Venegat aan nieuw op te richten vereniging Rijnsaterwoude op

Betrokken bewoners, dorpsraad Rijnsaterwoude en Stichting jachthaven ’t Venegat hebben een plan geschreven om de huidige stichting om te vormen tot een vereniging die jachthaven ’t Venegat wil kopen van de gemeente. De op te richten vereniging heeft een breder doel dan alleen het beheren en exploiteren van de jachthaven. De gemeente Kaag en Braassem staat hier positief tegenover en wil daarom ook afzien van een openbare verkoop en inzetten op het sluiten van een koopovereenkomst met de nieuwe vereniging.

Politie 11 mei 2021 12:18

Hardrijder op A4 in Roelofarendsveen komt van koude kermis thuis

Op vrijdagavond 7 mei op de A4 bij Roelofarendsveen had een bestuurder wel erg haast. De bestuurder reed zo’n veertig kilometer te hard. Nadat hij van de weg werd gehaald, bleek dat de persoon nog acht flinke boetes had openstaan. Na een speekseltest constateerde de dienders dat de man onder invloed van THC was. 

Verkeer en vervoer 10 mei 2021 09:15

Veerdienst Kaag gestremd voor autoverkeer

Sinds maandagochtend 08:00 uur is Veerdienst Kaag voor autoverkeer gestremd. Door een technisch mankement kunnen auto’s voorlopig niet overvaren. De technische dienst van Team Veerdienst Kaag werkt op dit moment zo snel mogelijk om het heikel te verhelpen.