EMM Vrouwen

EMM'21 toont 2 gezichten tegen mede 2e klasser en speelt gelijk.

Afgelopen zondag speelde EMM'21 Vrouwen 1 in Boskoop de 2e bekerronde tegen 2e klasser Floreant. Daarin begon EMM'21 zwak aan de wedstrijd, duels werden verloren en er werd heel slordig gespeeld.

Hierdoor kreeg Floreant al in de beginfase een aantal goede mogelijkheden om de score te openen.
Gelukkig was onze keepster Sebas van Baarsen wel in goede vorm en hield zij haar doel schoon. Nadat EMM'21 wat beter in het spel kwam, werd het verdiend 1-0 voor Floreant, een lange bal over de verdediging werd keurig ingeschoten door Floreant. Hierna kwam de wedstrijd wat beter in evenwicht maar bleef het slordig aan de kant van EMM'21.

Na rust een ander EMM'21 wat Floreant zeker de 1e 25 minuten van de mat speelde. Na een paar minuten kon Mariska van Berkel al alleen op de keepster afgaan maar schoot ze helaas naast. Na 10 minuten werd het 1-1. Na een goede actie van Mirjam Schats maakte een speelster van Floreant hands in het strafschopgebied. De penalty werd onberispelijk ingeschoten door Mariska van Berkel. Vlak daarna wederom een actie in het strafschopgebied van Floreant waarbij Isabelle van Hofwegen duidelijk werd neergehaald maar de scheidsrechter durfde het niet aan om direct weer een penalty te geven. EMM'21 bleef de betere ploeg en kwam verdiend op voorsprong.

Na een assist van Fien van der Meer was het wederom Mariska van Berkel die de trekker overhaalde. Floreant was rijp voor de sloop en EMM'21 bleef aandringen en kon bijna 1-3 maken maar Isabelle van Hofwegen kon niet hard genoeg inkoppen. Floreant kwam daarna uit het niets terug in de wedstrijd, door foutief uitverdedigen kon de rechtsbuiten opeens alleen op de keepster af en schoot zij de bal hard en hoog binnen. Floreant kreeg hierdoor hernieuwde energie en werd de wedstrijd weer gelijkwaardig. Beide teams knokten nog hard maar er werd niet meer gescoord.