Ingezonden

EMM'21 VR1 doet zichzelf tekort in Katwijk

Afgelopen zaterdag de lastige uitwedstrijd tegen Quick Boys, ook zij hadden alles nog gewonnen. Wel met een kanttekening dat zij in 6 wedstrijden 28 doelpunten hadden gemaakt en wij in 5 wedstrijden maar 8. Zaterdag kwam dit verschil helaas ook tot uiting.

We verloren namelijk met 3-0, normaal een kansloze nederlaag als je naar de uitslag kijkt echter niets was minder waar. Ook in deze wedstrijd waren we minimaal gelijkwaardig en ook in de kansen verhouding waren we niet de mindere alleen hebben wij te veel moeite om tot scoren te komen.

We begonnen prima aan de wedstrijd en zeker het 1e kwartier waren we de bovenliggende partij en kwam QB niet van eigen helft. Daarna kwam QB beter in de wedstrijd en zakten wij wat weg. Duels werden verloren en 2e ballen waren veel voor QB. Een communicatiefout in onze verdediging betekende de 1-0 voor QB, zonde en was totaal onnodig. Ook wij kregen mogelijkheden via Mariska, Shayenne, Nina en Isabelle maar bleef een doelpunt uit. QB bleef gevaarlijk en door half ingrijpen kwam de bal bij de linksbuiten van QB en zij schoot de bal onder Sebas door die daarna trouwens nog 2x goed redde. Vlak voor rust een grote kans voor Shayenne maar helaas spatte haar harde schot uiteen op de lat. 2-0 was ook de ruststand.

Na rust kwamen we beter voor de dag en kregen ook grote kansen uit corners en goed veldspel echter ons vizier stond wederom niet scherp en bleef de aansluitingstreffer uit. De eerste spaarzame kans voor QB ging er wel direct in en was de wedstrijd gespeeld. Een ere treffer werd ons ook niet gegund dus bleven we met lege handen achter. Zonde, het gebrek aan scorend vermogen brak ons op en dat is jammer want het is duidelijk dat we voetballend voor niemand onder hoeven te doen in deze klasse.

Volgende week de thuiswedstrijd tegen Rijnvogels waar plek 2 op het spel staat.

Opstelling EMM'21: Sebas van Baarsen, Melloney Tertaas, Lisanne Koek, Marin van Heijningen, Marinka van Scheppingen, Shayenne Verdel, Nina Hoogenboom, Fien van der Meer (Syl Huigsloot), Mirjam Schats, Mariska van Berkel en Isabelle van Hofwegen (Anna Spruit)