Ingezonden

EMM'21 VR1 maakt ook in Zevenhoven geen fout

Afgelopen zaterdag de wedstrijd in- en tegen Zevenhoven op een zeer moeilijk bespeelbaar veld, eigenlijk te vergelijken met ons eigen veld 5. Maar daar was niets van te merken in de wedstrijd. We begonnen prima en zette Zevenhoven al snel vast op hun helft. Dat leverde al snel wat mogelijkheden en corners op.

En corners zijn bij ons een belangrijk wapen, dat zou deze wedstrijd wel blijken. De eerste corner van Anna vloog er bijna in 1 keer in, aan de kant telden we deze al maar de bal ging rakelinks over de kruising. We bleven de betere ploeg en waren 90 procent op de helft van Zevenhoven te vinden. Wel kreeg Zevenhoven een goede kans uit 1 van de weinige corners die zij kregen en Sebas redde uitstekend met de voet. Hierna kregen wij ook weer een corner en kopte Fien de bal op de lat.

Net voor rust kwamen we dik verdiend op voorsprong, Anna draaide de zoveelste corner in 1x in het doel en zo gingen we rusten met een 1-0 voorsprong.

Na rust hetzelfde spelbeeld, wel had Zevenhoven aan de linkerkant een snelle speelster ingebracht die het ons in het begin van de tweede helft lastig maakte maar grote kansen leverde dat niet op.

Wij kregen wel weer grote mogelijkheden, Nina schoot een vrije trap net naast de kruising en Isabelle en Mariska kregen wat schotkansen.

Halverwege de tweede helft konden we eindelijk de 0-2 vieren, Isabelle ontfutselde de bal van de keepster van Zevenhoven en schoof de bal in het lege doel. De wedstrijd was toen eigenlijk wel gespeeld maar het mooiste moment moest nog komen. Uit wederom een prima corner van Anna nam Lisanne de bal in 1x uit de lucht en verdween de bal in de linkerbovenhoek, prachtig doelpunt en deze stand was meer dan terecht. Hierna speelden we de wedstrijd rustig uit en konden we weer 3 punten bijschrijven. Een compliment aan de hele ploeg, prima gespeeld.

Volgende week de topper bij Quickboys, ook zij hebben alles nog gewonnen dus zal het een spannend potje worden.

Opstelling EMM'21: Sebas van Baarsen, Marinka van Scheppingen Lisanne Koek, Marin van Heijningen, Shanna Huigsloot, Melloney Tertaas (Mariska van Berkel), Nina Hoogenboom, Fien van der Meer, Mirjam Schats (Joyce Huigsloot), Anna Spruit en Shayenne Verdel (Isabelle van Hofwegen)