EMM Vrouwen

EMM'21 vrouwen 1 bekert door na winst op SJC

Zondag 19 september speelde EMM'21 de laatste bekerronde tegen SJC uit Noordwijk. Het is altijd interessant hoe de speelsters binnenkomen na de laatste avond van de feestweek. Er zaten inderdaad wat kleine oogjes bij, maar over het algemeen leek het mee te vallen.

De eerste helft had EMM het best moeilijk met SJC die eigenlijk voetballend gelijkwaardig waren maar de stootkracht ontbrak bij hen. EMM was slordig in balbezit en had zichtbaar moeite met het droge gras, waardoor de ballen vaak te zacht werden ingespeeld en de aannames niet goed waren.

Toch waren er goede momenten, want bij rust stond het gewoon 2-0. Bij het eerste doelpunt gaf Isabelle van Hofwegen een prima steekbal op Mariska van Berkel en zij maakte alleen voor de keeper geen fout. De 2-0 was schitterend. Binnen drie passes lag de bal in het netje. Kelly van der Tang speelde Mariska in en zij speelde direct door naar Esmee Schrama. Zij schoot direct raak vanaf een meter of 20.

Na rust een beter EMM en al snel werd het 3-0. Na een scrimmage voor het doel na een corner kon Joyce Huigsloot half liggend het laatste zetje geven. Daarna snel de 4-0, Mariska gaf de bal voor bij de tweede paal en Anna Spruit rondde prima af. Wedstrijd gespeeld natuurlijk en dan hoop je dat er nog een paar bij gemaakt worden. Maar EMM vond het wel welletjes en het spel ging het laatste gedeelte van de wedstrijd naar een bedenkelijk niveau. EMM gaf daarentegen geen kans weg. 4-0 na de feestweek is natuurlijk prima en deze uitslag bleek ook genoeg voor de winst in de poule.

De volgende wedstrijd is op zondag 3 oktober thuis om 14:00 tegen ADO'20.