EMM Vrouwen

EMM'21 vrouwen 1 start bekerronde voortvarend

Zondag 5 september was de 1e officiële wedstrijd van EMM'21 vrouwen 1, dit seizoen spelend in de 2e klasse. Tegenstander Steeds Hooger speelt een treetje lager en dat was de gehele wedstrijd duidelijk te zien.

EMM'21 was zeker de 1e helft een maatje te groot. Al in de 2e minuut werd Mirjam Schats in de diepte weggestuurd door Anna Spruit en Mirjam rondde netjes af. Na 20 minuten werd een goede aanval prima afgerond door Esmee Schrama naar wederom een assist van Anna Spruit. De 3-0 was de mooiste van de wedstrijd. Vanuit de opbouw van achteruit kreeg Dian Huigsloot de bal rond de 16m de bal aangespeeld en zij schoot de bal fantastisch via de onderkant lat in de bovenhoek. Nog voor rust werd het 4-0 door Mariska van Berkel na wederom een prima assist van Anna Spruit.

Na rust deed EMM'21 het iets rustiger aan. Het overwicht was minder dan de 1e helft echter heeft Steeds Hooger geen enkele kans gehad. Wel kregen zij een doelpunt in hun schoot geworpen door een eigen doelpunt van EMM'21, een echte "tikkie terug Jaap". Het slotakkoord was voor EMM'21 nadat een corner werd binnengekopt door Isabelle van Hofwegen. Een prima overwinning en goed vervolg na de winst in de Kaag en Braassem cup.
Zeker nog het vermelden waard is dat voor het eerst de 3 zussen Joyce, Dian en Syl Huigsloot in de basis begonnen en daarbij hanteerde vader Rick de vlag. Mooi moment.