Dennis

E.M.M.'21 vult prijzenkast in Rijpwetering

E.M.M.'21 is het nieuwe voetbalseizoen voortvarend van start gegaan. In de strijd om de Kaag en Braassem Cup pakte zowel de dames als de heren de eerste plaats. Zodoende kon de nieuwe fusieclub 2 bekers plaatsen in haar tot dan toe nog lege prijzenkast.

Zaterdag 28 augustus was de finaledag van de Kaag en Braassem Cup. De jaarlijse strijd waarin de voetbalclubs uit onze gemeente bepalen wie zich een seizoen lang de beste club uit K&B mag noemen. De dag begon met de strijd tussen de dames. Uiteindelijk was EMM in de finale met 3-0 te sterk voor Woubrugge, waarmee de dames dus de eerste prijs ooit pakten voor EMM.

Daarna was het de beurt aan de mannen. Zij speelden de afgelopen weken al de voorrondes. MMO kon die weken geen representatief team op het veld zetten en liet de voorrondes aan zich voorbij gaan. De bedoeling was dat zij een wedstrijd tegen EMM o23 zouden spelen, maar dat werd een wedstrijd tegen Kickers'69. Saillant detail was dat trainer John van Berkel in die wedstrijd 2 verschillende teams in het veld bracht. Hoogmade was blijkbaar terug van vakantie. EMM o23 bond op het kunstgras de strijd aan met Woubrugge.

Om 16.00u begon de finale tussen de 2 hoogst geklasseerde teams uit Kaag en Braassem, ROAC en EMM. De laatste club had alle 3 de voorronde wedstrijden gewonnen en leek die trend door te zetten. De Veenders hadden de hele eerste helft een licht veldoverwicht. Toch waren de beste kansen voor de Rippers. Omdat er niet gescoord werd, gingen we rusten met een onvervalste 0-0.

Na de rust kwam ROAC via een schot van een meter of 20 op 0-1. EMM bleef iets meer overwicht houden, wat resulteerde in de 1-1 en in de blessuretijd maakte de Veenders nog de 2-1. Tussendoor was er nog een, ietwat overdreven rode kaart voor ROAC.

Met het winnen van de finale bij zowel de vrouwen als de mannen, was EMM sportief gezien dus de grote winnaar. De echte winnaar is hopelijk de Antonie van Leeuwenhoek foundation. Ook bij deze finaledag werd er weer geld ingezameld voor dit goede doel. Hoeveel dat geworden is, is op dit moment bij ons nog niet bekend. 

Meer foto's van de finaledag zie je hier.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.