Er komen drie Tiny Forests in Kaag en Braassem

Het instituut voor natuureducatie en doorzaamheid (IVM) heeft subsidie vrijgesteld voor drie Tiny Forests in Kaag en Braassem. Bewoners van Kaag en Braassem mogen zelf een locatie aandragen.

Tiny Forest

Dat houdt in dat er een plek wordt aangeboden aan planten, vogels en insecten. Een Tiny Forest is een klein bosje met uitsluitend inheemse soorten, ongeveer ter grootte van een tennisbaan, waar in beginsel geen ingrepen worden gedaan. 

Basisscholen of buitenschoolse opvangen worden altijd bij dit initiatief betrokken. Zo krijgen de kinderen les over de natuur, soms ook van het IVN zelf. Het is hierbij de bedoeling dat de kinderen 'eigenaren' worden van het stukje bos.

Voorwaarden

Dit minibos moet wel voldoen aan een aantal voorwaarden. Dit betreft bodembewerking, de hoeveelheid beplanting en de betrokkenheid van kinderen en van de buurt. Er moet bijvoorbeeld een basisshool of buitenschoolse opvang in de buurt zitten.

Het is de bedoeling dat dit najaar het eerste bos wordt gerealiseerd. Het heeft een aantal jaren nodig om te groeien. Meer weten? Kijk dan op de website van Tiny Forest.

Weet jij een locatie voor een Tiny Forest? Laat het dan weten via: https://www.ivn.nl/tinyforest/word-initiatiefnemer


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.