Er komen drie Tiny Forests in Kaag en Braassem

Het instituut voor natuureducatie en doorzaamheid (IVM) heeft subsidie vrijgesteld voor drie Tiny Forests in Kaag en Braassem. Bewoners van Kaag en Braassem mogen zelf een locatie aandragen.

Tiny Forest

Dat houdt in dat er een plek wordt aangeboden aan planten, vogels en insecten. Een Tiny Forest is een klein bosje met uitsluitend inheemse soorten, ongeveer ter grootte van een tennisbaan, waar in beginsel geen ingrepen worden gedaan. 

Basisscholen of buitenschoolse opvangen worden altijd bij dit initiatief betrokken. Zo krijgen de kinderen les over de natuur, soms ook van het IVN zelf. Het is hierbij de bedoeling dat de kinderen 'eigenaren' worden van het stukje bos.

Voorwaarden

Dit minibos moet wel voldoen aan een aantal voorwaarden. Dit betreft bodembewerking, de hoeveelheid beplanting en de betrokkenheid van kinderen en van de buurt. Er moet bijvoorbeeld een basisshool of buitenschoolse opvang in de buurt zitten.

Het is de bedoeling dat dit najaar het eerste bos wordt gerealiseerd. Het heeft een aantal jaren nodig om te groeien. Meer weten? Kijk dan op de website van Tiny Forest.

Weet jij een locatie voor een Tiny Forest? Laat het dan weten via: https://www.ivn.nl/tinyforest/word-initiatiefnemer


Meer nieuws

Horeca gisteren 15:55

Alphens Restaurantweek: laat je verrassen bij De Dyck

De Alphens Restaurantweek gaat weer van start. Van donderdag 20 tot en met zondag 30 augustus kun je genieten van de lekkerste meergangen menu’s, speciaal samengesteld voor de restaurantweek. Iedere dag zetten we een restaurant in de schijnwerpers. Vandaag de beurt aan restaurant De Dyck!

Coronacrisis in Kaag en Braassem gisteren 13:08

Foutieve coronadashboards in omloop

Er zijn steeds meer dashboards te vinden die cijfers en clusters van het coronavirus bijhouden. GGD Hollands Midden heeft moeten concluderen dat deze dashboards vaak foutieve informatie bevatten. En dat zorgt voor onrust in gemeenten. 

Advertorial Sport gisteren 10:23

Anouk Ram geeft dansworkshops bij ROAC

4, 11 en 18 september kun je onder leiding van Anouk Ram bij ROAC een gratis dansworkshop volgen. Deze drie weken wordt de Hertogshal in Rijpwetering omgetoverd tot danszaal. 

Coronacrisis in Kaag en Braassem 13 aug. 2020 16:57

‘Lightversie’ van bron- en contactonderzoek door veel nauwe contacten

Personen die besmet zijn met het coronavirus, hebben steeds meer nauwe sociale contacten, zo meldt GGD Hollands Midden. Het nabellen van tientallen contacten kost veel tijd. Daarom zal er in sommige gevallen gekozen worden voor een ‘lightversie’ van het bron- en contactonderzoek.