Erehagen bij uitvaarten ook in Kaag en Braassem verboden

Erehagen bij uitvaarten zijn inmiddels ook in Kaag en Braassem verboden. Dat hebben burgemeester en wethouders deze week besloten.

Er mag, wegens de coronacrisis, geen erehaag meer gehouden worden bij het afscheid van overledenen in Kaag en Braassem. Een erehaag kan gezien worden als samenscholing en daardoor mag deze verboden worden in de coronatijden volgens de noodverordening.

En dat kan lastig zijn. Nabestaanden willen toch een zo mooi mogelijk afscheid geven aan de overledene. Toch zijn er alternatieven te bedenken, zoals bij het afscheid van Ineke de Jong in Roelofarendsveen. Hier kon afscheid genomen worden door met de auto langs te rijden.

Omdat hier voor iedereen de intentie was om even stil te blijven staan bij het huis van Ineke en Peter, was er genoeg tijd om haar een laatste groet te geven. Volgens WVC-voorzitter Paul Hoogendoorn was het eerbetoon, dat op deze aangepaste manier als veilig beschouwd werd, een prima alternatief voor de erehaag.

Bron: Leidsch Dagblad


Meer nieuws

Overige gisteren 21:07

Tjonge jonge, wat hebbe wai dit gemist

Vrijdagmiddag was het feest aan de Sotaweg in Roelofarendsveen. Na een jaar van afwezigheid ging het senioren schuurfeest weer los. Een ding was snel duidelijk. De senioren hadden er zin in. 

Voor Kinderen gisteren 18:03

Verrassingstocht

Ook de verrassingstocht was dit jaar anders dan anders. Om te beginnen kreeg je de route niet op papier, maar via een QR code. Ook waren er twee startpunten, namelijk 't Veen eten & drinken en Sportvereniging EMM21.

Overige gisteren 12:13

Zonnige ballonnenoptocht begin van mooie kermisvrijdag

Eén van de optochten die wel door kan gaan was de ballonnenoptocht. Zij het met enige restricties. Zo mochten beide groepen niet bij elkaar uitkomen. Vandaar dat de ene groep op de Leliestraat en de andere op de Gerberastraat eindigde.

Overige gisteren 08:49

Gezellige eerste kermisavond

Donderdagavond om 19.30u opende de deuren van de Veense Kermis 2021. Niet via het tunneltje, alleen via EMM. Zo konden de aanwezigen geteld worden zodat het maximum aantal bezoekers niet overschreden werd.

Natuur en recreatie 16 sep. 2021 13:37

Blauwalg geconstateerd bij Venegat en Kaageiland

Omgevingsdienst Midden Holland geeft een negatief zwemadvies voor Kaageiland vanwege blauwalg. Ook bij Venegat is blauwalg gespot. Hiervoor is een waarschuwing afgegeven.