Dennis

Erehagen straks niet meer verboden?

Eerder werd er bekend dat ook in Kaag en Braassem erehagen verboden zijn in verband met het coronavirus. Onder andere burgemeester Marina van der Velde steekt daar nu een stokje voor.

Tijdens een overleg met alle burgemeesters van Veiligheidsregio Hollands-Midden is er besloten om een uitzondering te maken voor erehagen. Volgens bronnen was vooral onze burgemeester daar voorstander van het maken van de uitzondering.

Soepele interpretatie

Gemeente Kaag en Braassem houdt zich streng aan de maatregelen van het RIVM. Maar als het gaat om erehagen, die ervoor dienen om iemand een laatste eer te bewijzen, blijkt toch dat andere gemeenten deze regel soepeler interpreteert. Burgemeester Marina van der Velde pleitte ervoor om deze gemeenten als voorbeeld te zien.

De komende dagen wordt er meer duidelijk wat betreft de ontheffing voor erehagen in de noodverordening.

Bron: Studio Kaag en Braassem


Meer nieuws

Overige gisteren 21:07

Tjonge jonge, wat hebbe wai dit gemist

Vrijdagmiddag was het feest aan de Sotaweg in Roelofarendsveen. Na een jaar van afwezigheid ging het senioren schuurfeest weer los. Een ding was snel duidelijk. De senioren hadden er zin in. 

Voor Kinderen gisteren 18:03

Verrassingstocht

Ook de verrassingstocht was dit jaar anders dan anders. Om te beginnen kreeg je de route niet op papier, maar via een QR code. Ook waren er twee startpunten, namelijk 't Veen eten & drinken en Sportvereniging EMM21.

Overige gisteren 12:13

Zonnige ballonnenoptocht begin van mooie kermisvrijdag

Eén van de optochten die wel door kan gaan was de ballonnenoptocht. Zij het met enige restricties. Zo mochten beide groepen niet bij elkaar uitkomen. Vandaar dat de ene groep op de Leliestraat en de andere op de Gerberastraat eindigde.

Overige gisteren 08:49

Gezellige eerste kermisavond

Donderdagavond om 19.30u opende de deuren van de Veense Kermis 2021. Niet via het tunneltje, alleen via EMM. Zo konden de aanwezigen geteld worden zodat het maximum aantal bezoekers niet overschreden werd.

Natuur en recreatie 16 sep. 2021 13:37

Blauwalg geconstateerd bij Venegat en Kaageiland

Omgevingsdienst Midden Holland geeft een negatief zwemadvies voor Kaageiland vanwege blauwalg. Ook bij Venegat is blauwalg gespot. Hiervoor is een waarschuwing afgegeven.