Erma Rotteveel - gallery ghoyhuys

Expositie Erma Rotteveel | 04-11 het verdriet van Hoogmade

Unieke kunstfoto’s van de geblakerde kerk van Hoogmade. Dat zie je tijdens de expositie 04-11 het verdriet van Hoogmade. De officiële opening vindt plaats op zondag 19 december van 14:00 tot 17:00 uur in gallery ghoyhuys.

De expositie wordt georganiseerd door en voor Stichting De Groene Punt. De opening en de trekking van de verloting wordt gedaan door burgemeester Astrid Heijstee-Bolt.

Over de foto expositie  

In het vroege voorjaar van 2021 legde Erma Rotteveel de overblijfselen van de door brand getroffen OLVG kerk De Goede Herder in Hoogmade op camera vast. Haar foto’s zijn verrassend, confronterend en ontroerend tegelijkertijd en laten ons de schoonheid van imperfectie zien. De expositie is ook te bezichtigen maandag 20 en dinsdag 21 december van 14:00 tot 17:00 uur en daarna op afspraak. 

U een foto, Stichting De Groene Punt de opbrengsten

Geïntrigeerd en geraakt door de beelden? De art foto’s van zijn te koop. Een unieke gelegenheid om een ‘echte Rotteveel’ in huis te halen, zij verkoopt zelden vrij werk. De verkoopopbrengst komt bovendien voor 100% ten goede aan Stichting De Groene Punt, die het parochiebestuur financieel wil ondersteunen om de kerk te herbouwen.

Loterij Stichting De Groene Punt

Om geld in te zamelen organiseert Stichting De Groene Punt een loterij (loten à € 10). Eén van de prijzen is de 150x100 cm art foto* van Rotteveel. Loten zijn te bestellen via info@stichtingdegroene.nl.

Plaats van handeling; het ghoyhuys

Het ghoyhuys zet geheel belangeloos zijn deuren open voor de openingsbijeenkomst en de expositie. Ook de drankjes en hapjes nemen zij voor hun rekening. Mocht je toch een bijdrage willen doen, dan komt die uiteraard ten goede aan Stichting De Groene Punt. Er staat een donatiebus op de bar.

Goed om te weten

De openingsbijeenkomst vindt grotendeels buiten plaats, gezellig rondom vuurkorven. Warme kleding is aanbevolen. Voor senioren is er binnen zitruimte. De meest recente voorschriften van het RIVM worden gevolgd en er wordt gecontroleerd op de QR-code. 

Adres: Zuidzijderweg 8 • 2374 BV • Oud Ade (afslag Pannenkoekenboerderij en volg de bordjes naar het ghoyhuys). Kom indien mogelijk op de fiets, de parkeergelegenheid is beperkt.

Erma Rotteveel (1971) uit Rijpwetering volgde de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam (Willem de Kooning). Twee jaar na haar afstuderen richtte zij Windkracht 10 op. Als art-director en vormgever is ze doorgewinterd, als beeldmaakster is ze oorspronkelijk. Ze maakt werken met bezieling, die onder andere ook te zien zijn langs de tulpenroute.nl.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.