Ingezonden

Familie Heemskerk en Rotteveel zijn winnaar in regionale kaaskeuring

Tijdens de regionale kaaskeuring heeft de familie Heemskerk van boerderij Weidegeluk in Oud Ade zowel gewonnen met hun jonge als hun belegen Leidse kaas. Familie Rotteveel uit Rijpwetering won in de categorie oude Goudse kaas. 

Er hebben zo’n 20 kaasmakende boeren uit de regio kaas gebracht voor de keuring. Alle boeren samen hebben rond de 75 boerenkazen naar de keuring gebracht. Bij de keuring waren er ambachtelijk gemaakte kazen in alle soorten en maten. Leidse en Goudse, van jong tot oud, van babyformaat tot kazen van 20 kg. De kaaskeuring onderscheidt daarom verschillende categorieën.  

Tijdens de kaaskeuring krijgen de kaasmakers feedback van de onafhankelijke kaasmeester. Hierbij kunnen de boeren ook onderling van elkaars kazen proeven en ervaringen met elkaar delen. "De kaaskeuringen hebben een belangrijke rol in het hooghouden van de kwaliteit van de ambachtelijke kaasmakerij", vertelt de organisatie. Dit jaar waren er dus drie categorieen waar boeren uit Kaag en Braassem mee hebben gewonnen. 

  Kaaskeuring 2022 het boorsel wordt nauwkeurig bekeken.jpg

Kaaskeuring 2022 beoordeling van een Leidse kaas.jpg


Meer nieuws

Advertorial Maatschappij 30 nov. 2022 13:09

Vrijwilliger Janny (71): “Voor mijn vrijwilligerswerk ga ik door het vuur”

Al zeven jaar is de 71-jarige Janny werkzaam als vrijwilliger bij Rietveld Alphen aan den Rijn. Rietveld is een zorglocatie van ActiVite, speciaal voor mensen met dementie. En hoewel omgaan met dementie niet altijd even makkelijk is, maken de blije reacties en dankbaarheid van de bewoners dat Janny dit toch al jaren met veel plezier doet.

Sport 28 nov. 2022 12:47

EMM'21 komt goed weg in Voorschoten

Afgelopen zaterdag de wedstrijd in- en tegen Voorschoten, een ploeg met uitschieters naar boven en naar onderen met veel doelpunten.

Overige 26 nov. 2022 11:44

Fietsers gewond bij ongeval Floraweg

Bij een aanrijding tussen twee fietsers zijn zaterdagochtend twee fietsers gewond geraakt. Het ongeval gebeurde op de Floraweg in Roelofarendsveen.