Ingezonden

Familie Heemskerk en Rotteveel zijn winnaar in regionale kaaskeuring

Tijdens de regionale kaaskeuring heeft de familie Heemskerk van boerderij Weidegeluk in Oud Ade zowel gewonnen met hun jonge als hun belegen Leidse kaas. Familie Rotteveel uit Rijpwetering won in de categorie oude Goudse kaas. 

Er hebben zo’n 20 kaasmakende boeren uit de regio kaas gebracht voor de keuring. Alle boeren samen hebben rond de 75 boerenkazen naar de keuring gebracht. Bij de keuring waren er ambachtelijk gemaakte kazen in alle soorten en maten. Leidse en Goudse, van jong tot oud, van babyformaat tot kazen van 20 kg. De kaaskeuring onderscheidt daarom verschillende categorieën.  

Tijdens de kaaskeuring krijgen de kaasmakers feedback van de onafhankelijke kaasmeester. Hierbij kunnen de boeren ook onderling van elkaars kazen proeven en ervaringen met elkaar delen. "De kaaskeuringen hebben een belangrijke rol in het hooghouden van de kwaliteit van de ambachtelijke kaasmakerij", vertelt de organisatie. Dit jaar waren er dus drie categorieen waar boeren uit Kaag en Braassem mee hebben gewonnen. 

  Kaaskeuring 2022 het boorsel wordt nauwkeurig bekeken.jpg

Kaaskeuring 2022 beoordeling van een Leidse kaas.jpg


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.