Feestelijk moment op de Kolk

Het was een mooie dag afgelopen woensdag voor een feestelijk momentje op de Kolk in Oud Ade. Dat hadden de aanstaande bewoners ook wel verdiend na de lange periode die voorafging aan deze eerste bijeenkomst op de bouwlocatie.

Door omstandigheden lukte het eerder niet om met alle betrokkenen even stil te staan bij de totstandkoming van dit bijzondere project. Maar nu dus wel, en met de eindstreep dit najaar in zicht. Zodoende was er ook al veel te zien en was een deel van de woningen die woningcorporatie MeerWonen er realiseert open voor bezichtiging.

Directeur Peter Hoogvliet bracht een toast uit op de naderende goede afloop en prees het geduld van de leden van woongroep Quackenbosch. Zij kijken uit naar het moment dat ze eindelijk gezellig kunnen gaan ‘samenwonen’. Ook Joan Tacx van de woongroep richtte kort het woord tot de aanwezigen en daarna werd dankbaar gebruik gemaakt van de gelegenheid om een kijkje in de woningen te nemen. Met veel enthousiaste reacties tot gevolg. Over de mooie locatie, de kamers die in gedachten al ingericht werden en de kennismaking met aanstaande buren. En nagenoeg alle vragen die opkwamen konden beantwoord worden, daar zorgden de aanwezige experts van Faro Architecten, Van der Geest en MeerWonen wel voor.

Op de plaats waar tot enkele jaren geleden 7 Oostenrijkse woningen hebben gestaan levert MeerWonen na de zomer een nieuw wijkje op met 15 appartementen en 5 eengezinswoningen in de sociale huur. Het merendeel van de appartementen is bestemd voor woongroep Quackenbosch. Hun zoektocht naar passende huisvesting vormde de aanleiding voor de ontwikkeling van het nieuwbouwplan.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.