Uit archief

Feestelijke opening familiewandelpad in Kaag en Braassem

Zaterdag 19 september was de opening van het nieuwe familiewandelpad in Buitenkaag en Kaag. Het acht kilometer lange pad zou eigenlijk in april al openen, maar vanwege de regels van het RIVM konden de vrijwilligers de activiteiten langs het pad niet afmaken.

Langs het pad, dat voor de hele familie toegankelijk is, zullen verschillende dingen te doen en te beleven zijn. Denk aan een uitkijktoren die je kunt beklimmen, een waterspeeltoestel, lachspiegels, vogelkijkwand, of een plateau waarvandaan je uitzicht hebt over Ringvaart, het weidelandschap en de plas ‘de Kever’. De attracties die al bestonden zijn ook opgenomen in het familiewandelpad, zoals een labyrint, een trekvlot naar het mini-eilandje Patmos of een smikkelpad bij de tennisbaan.

Doordat de route acht kilometer lang is en er vele rustpunten in de route zitten, zal de wandeling ongeveer drie uur bedragen. De nieuwe objecten worden zo veel mogelijk met duurzame producten gebouwd.

Het wandelpad moet voor een toename zorgen in het aantal sloepvaarders en fietsers. De vrijheidsboom in Buitenkaag is het start- en eindpunt. Verder volgt het pad de hoofdroutes van het eiland: de Julianalaan en de Beatrixlaan. Het moet een toeristische trekpleister worden, waarbij bezoekers ook de horecagelegenheden bezoeken.

Naast attracties is er ook aandacht voor de geschiedenis van de omgeving. Er wordt bijvoorbeeld aandacht besteed aan het gebied bij het gemaal De Leeghwater, waar tot in de negentiende eeuw een groot meer lag. Met een kring van 21 paaltjes wordt het begin van de jaartelling aangegeven.

Nieuwe plannen

Volgend voorjaar wilt Marleen Metzlar, eigenares van Hotel Orion en bestuurslid van de organiserende stichting promotie Kaag, ook starten met arrangementen. Mensen kunnen dan bijvoorbeeld ’s morgens een boot huren, ’s middags het pad lopen en tussendoor ergens lunchen. Dit laat ze weten aan het Leidsch Dagblad.

Wil je niks missen? Door middel van een app mis je geen enkele activiteit. Downloaden kan bij objecten die van een QR-codes zijn voorzien.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.