Gemeente Kaag en Braassem

Feestelijke opening IKC de Lei

Op maandagochtend 26 oktober was de feestelijke opening en de sleuteloverdracht van IKC de Lei in Leimuiden. 

Uitvoerder Sven Veenboer van Vinkbouw overhandigde de sleutel aan Wethouder Floris Schoonderwoerd. De wethouder gaf hierna de sleutel aan Kristel van Goozen (directeur de Lei) en Jolanda van Tol (directeur Snoopy). Het verhuizen kan beginnen. Eind dit jaar zullen de eerste lessen starten.
 
Een #IKC is één gebouw met daarin kinderopvang, peuterspeelzaal en basisonderwijs voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Het IKC Leimuiden wordt een Bijna Energie Neutraal Gebouw (BENG): een duurzaam gebouw dat voldoet aan alle eisen van deze tijd.
 
Wethouder Floris Schoonderwoerd over het IKC in Leimuiden: “Wij zijn hartikke blij met IKC de Lei! Het is een duurzaam, toekomstbestendig en multifunctioneel gebouw waar de jeugd kan leren in een veilige en inspirerende omgeving. Door de energie die alle partijen hierin gestopt hebben is het schoolgebouw en de inrichting van de omliggende wijk een prachtig resultaat geworden! Zo investeren we in de kracht van de samenleving in Leimuiden!”

Meer nieuws

Evenementen gisteren 16:31

Clubactie en online veiling Play Fair

Jaarlijks heeft tafeltennisvereniging Play Fair een clubactie. Veertig jaar lang was dat een rommelmarkt, maar dat is niet meer haalbaar. De club heeft nu een online veiling op de website ttv-playfair.nl. En daarnaast de grote loterij, verkoop van stroopwafels én verloting van een aantal diners en Jumbo boodschappentassen.

Wonen en bouwen gisteren 11:54

20 comfortwoningen en 26 vogelhuisjes bij Elzenhof Woubrugge

Op 23 september 2021 heeft wethouder Floris Schoonderwoerd van gemeente Kaag en Braassem het eerste onderkomen geplaatst voor de gierzwaluw aan één van de woningen aan de Elzenhof in Woubrugge. Met deze handeling werd de realisatie van 20 sociale huurwoningen gevierd.

Overige gisteren 10:11

Optie voor glasvezel in Kaag en Braassem

Eerder legde GlasDraad Groene Hart al glasvezel aan in de buitengebieden van het Groene Hart. Nu zijn de dorpen in de gemeente Kaag en Braassem aan de beurt.

Overige 23 sep. 2021 15:20

Gezinsdiensten in de tuin

De Sint Jan de Doper-kerk in Leimuiden nodigt alle gezinnen uit voor een gezinsviering in de tuin van de kerk. In deze viering wordt er extra aandacht gegeven aan de kinderen zodat het voor kinderen en ouders leuk is om (weer) naar de kerk te komen. Het kinderkoor Akkoord zal zingen.