Gemeente Kaag en Braassem

Feestelijke opening IKC de Lei

Op maandagochtend 26 oktober was de feestelijke opening en de sleuteloverdracht van IKC de Lei in Leimuiden. 

Uitvoerder Sven Veenboer van Vinkbouw overhandigde de sleutel aan Wethouder Floris Schoonderwoerd. De wethouder gaf hierna de sleutel aan Kristel van Goozen (directeur de Lei) en Jolanda van Tol (directeur Snoopy). Het verhuizen kan beginnen. Eind dit jaar zullen de eerste lessen starten.
 
Een #IKC is één gebouw met daarin kinderopvang, peuterspeelzaal en basisonderwijs voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Het IKC Leimuiden wordt een Bijna Energie Neutraal Gebouw (BENG): een duurzaam gebouw dat voldoet aan alle eisen van deze tijd.
 
Wethouder Floris Schoonderwoerd over het IKC in Leimuiden: “Wij zijn hartikke blij met IKC de Lei! Het is een duurzaam, toekomstbestendig en multifunctioneel gebouw waar de jeugd kan leren in een veilige en inspirerende omgeving. Door de energie die alle partijen hierin gestopt hebben is het schoolgebouw en de inrichting van de omliggende wijk een prachtig resultaat geworden! Zo investeren we in de kracht van de samenleving in Leimuiden!”

Meer nieuws

Verkeer en vervoer gisteren 16:46

Gemeente gaat preventief strooien

De gemeente heeft besloten vandaag voor het eerst dit winterseizoen preventief te gaan strooien.

Politie gisteren 15:40

Verkeerscontrole leidt naar vreemdeling

Bij een verkeerscontrole vrijdagmiddag op de N207 bij Leimuiden heeft de politie een 48-jarige Dominicaanse man aangehouden. Bij de controle gaf de man een vals rijbewijs.

Natuur en recreatie gisteren 10:39

De Tulpenroute groeit verder

Het team achter de Tulpenroute in Roelofarendsveen bouwt gestaag door aan de inmiddels regionaal bekende vaarroute met historische verhalen en kunstfoto’s. Zo werden recent twee extra kassen beplakt met levensgrote kunstfoto’s en wordt er achter de schermen hard gewerkt aan een Tulpenroute fietsvariant. Daarnaast zijn de huidige en toekomstige activiteiten ondergebracht in Stichting Tulpenroute, onder meer om de continuïteit ervan te kunnen waarborgen.

Evenementen 28 nov. 2020 10:39

Luid Kaag & Braassem 2020 gaat online

Laten we het erop houden dan 2020 een anders dan anders jaar was. Ja, de politiek heeft gewoon zijn werk weer gedaan (of niet!), inwoners hebben weer bijzondere verhalen om te vertellen gehad of hebben uitzonderlijke acties ondernomen. Maar toch was er iets wat echt anders was. Namelijk Oude Wetering en Roelofarendsveen zijn een stapje dichterbij gekomen met de E.M.M. fusie.