Uit archief - 2019

Feline (8) opnieuw topdeelneemster Madurodam Marathon

Vorig jaar liep ze hem ook al, de Madurodam Marathon. Toen samen met vader Raymond. Hierbij haalde ze ruim € 2500 op voor de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind. Dit jaar kwam de teller op ruim € 4300.

Iedereen een winnaar
Deze keer liep behalve haar vader, meer familie mee. Zo waren onder andere moeder, zusje en opa van de partij. Vader Raymond: ‘’Dat was wel heel anders, heel gezellig.’’ Samen haalden ze ruim € 4300 op. Zelf kwam Feline op € 2700 uit. Daarmee werd ze opnieuw topdeelneemster en werd ze gehuldigd op het podium. Maar: ‘’Iedereen was deze dag een winnaar.’’

Volgend jaar weer
‘’We waren net voor de regen gefinisht. Maar ondanks het weer stonden er veel supporters aan de kant. Erg mooi om aan dit soort initiatieven bij te dragen.’’ Na de marathon had Feline nog een Meet en Greet met Douwe Bob. Vader Raymond: ‘’Geweldig, ze heeft nog met hem staan knuffelen. Een geslaagde dag. Volgend jaar zijn we er gewoon weer bij!’’

Cerabrala Parese
Feline is geboren met een waterhoofd en heeft daardoor Cerabrala Parese: een aandoening waarbij de hersenen niet voldoende in staat zijn de spieren aan te sturen. Hierdoor loopt ze moeilijker, is haar zicht verminderd en haar motoriek minder goed.

Schaal van 1:25
De Madurodam Marathon is, net als Madurodam zelf, op een schaal van 1:25. De afstand was dus 1,67 kilometer. Totale opbrengt van de ‘’marathon’’ werd € 63.197. Deze opbrengst gaat naar de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.