Uit archief - 2019

Feline (9) trekt haar hardloopschoenen weer aan

Op 4 oktober 2020 rent Feline weer mee met de Madurodam Marathon. Vorig jaar haalde de negenjarige, samen met haar familie, ruim € 4.300, - op. Ze haalde dit mooie bedrag op voor de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind.

De Madurodam Marathon is, net als Madurodam zelf, op een schaal van 1:25. De marathon van 1,69 kilometer loopt dwars door Nederland. Van Groningen Centraal over de Erasmusbrug naar de Amsterdamse Grachten en via Schiphol weer terug.

Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind

De gehele opbrengst van de Madurodam Marathon gaat naar de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind. Zij zet zich in tegen eenzame kinderen met een handicap. Dit jaar is het doel dat ieder kind in staat is om mee te spelen in de speeltuin. Als ze kunnen meespelen in de nabijgelegen speeltuinen, zullen de kinderen eerder vrienden maken en zal de eenzaamheid verminderen.

Feline lijdt aan Cerabrala Parese: een aandoening waarbij haar hersenen niet voldoende in staat zijn om haar spieren aan te sturen. Hierdoor loopt ze moeilijker, is haar zicht verminderd en haar motoriek minder goed.

Dit jaar zal Feline de Marathon alleen lopen met de Kids Only Run. Vanwege het coronavirus is het helaas niet mogelijk om de hele familie mee te laten lopen.

We wensen Feline ontzettend veel succes! Helpen? Dat kan via deze link!


Meer nieuws

Sport 31 jul. 2021 09:09

Heemskerk zwemt laatste olympische race

Femke Heemskerk heeft afgelopen nacht in Tokyo haar laatste olympische wedstrijd gezwommen. In de finale van de 4x100 meter wisselslag voor gemengde teams eindigde ze met Kira Toussaint (rug), Arno Kamminga (school), Nyls Korstanje (vlinder) op de zesde plaats.

Advertorial Voor Kinderen 30 jul. 2021 13:57

Rekenen en probleemoplossend vermogen bij kinderen – De Praktijk4Kids helpt

Probleemoplossend vermogen gaat om het herkennen van een probleem, vaardigheden hebben om met problemen om te gaan, vaardigheden hebben om oplossingen te bedenken en uiteindelijk het kiezen van de beste oplossing. Probleemoplossend vermogen speelt een belangrijke rol bij het rekenen. Stagiaire bij De Praktijk4Kids, Mirjam van Zanten, heeft hier onderzoek naar gedaan in het kader van haar afstuderen aan de Universiteit van Utrecht.

Sport 30 jul. 2021 04:08

Heemskerk 6e in eerste individuele olympische finale

Het is Femke Heemskerk niet gelukt haar eerste olympische individuele medaille te halen. De Roelofarendsveense werd 6e op de 100 meter vrije slag. Toch kan ze terugkijken op een uitstekende finale.

Politie 29 jul. 2021 14:50

34 bekeuringen uitgeschreven tijdens verkeerscontroles op N207

Wekelijks controleert het Team Verkeer van de politie in Noord-Holland in het kader van het project Hotspot op een plaats in de regio waar in verhouding veel ernstige aanrijdingen plaatsvinden of verkeersgevaarlijke situaties ontstaan. Dit keer was het de beurt aan de N207.