Zomerspelen Hoogmade

Festival du Cirque bij Zomerspelen Hoogmade 2022

Op vrijdag 19 en zaterdag 20 augustus wordt de zomervakantie in Hoogmade traditiegetrouw afgesloten met Zomerspelen Hoogmade. Na twee jaar afwezigheid staat deze alweer 37e editie in het teken van Festival du Cirque: een mix van festival vibes en acrobatiek vertier. Alle activiteiten vinden plaats op het speelveld bij het Hendrik Meijerplantsoen in Hoogmade.

Op vrijdagavond is er om 20:00 uur een gezellige pubquiz waar dorpsgenoten in teamverband leuke vragen voorgeschoteld krijgen. Dit jaar is er extra uitgepakt met beeld en geluid om de avond zo goed mogelijk te vullen.

Zaterdag wordt het programma voortgezet met om 9:30 een poppenkast voor de allerkleinsten, geheel in het teken van circus. Voor de basisschooljeugd begint om 11:00 een circus workshop. Onder begeleiding van een professioneel jongleur krijgen de kinderen de fijne kneepjes jongleren en balanceren bijgebracht. Om 15:00 staat de opblaasversie van Stef Stuntpiloot klaar waarbij iedereen welkom is om als langste te blijven staan.

Het avondprogramma begint om 19:00 met een kinderdisco met aansluitend om 20:00 uur het beroemde Hoogmaas Open Podium: het podium waar iedereen uit Hoogmade zijn kunsten mag vertonen. De zaterdagavond wordt dit jaar afgesloten met de Mega Meezing Sensatie met medewerking van Frank Stardust. Zo doet Zomerspelen Hoogmade er alles aan om de zomervakantie op een feestelijke manier af te sluiten.

De organisatie van Zomerspelen Hoogmade doet haar werk met veel plezier. Toch ontkomt ook het bestuur niet aan de alom bekende problemen bij het overeind houden van dit door vrijwilligers georganiseerde festival. Het lukt niet altijd meer om voldoende vrijwilligers te vinden en ook in het bestuur ontstaan voor het komende jaar lege plekken. Vandaar de oproep aan iedereen die deze traditie in Hoogmade een warm hart toedraagt en zijn talenten in wil zetten: meld je aan bij de organisatie.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.