File top 10: A4 tussen Roelofarendsveen en Zoeterwoude staat op plek 1

Het gedeelte van de A4 tussen Roelofarendsveen en Zoeterwoude staat op de eerste plaats in de file top tien van de ANWB.

De nummer een van 2018 was de A27 tussen Utrecht en Breda, het gedeelte tussen Lexmond en Werkendam. De A4 stond in 2018 op de tweede plaats. Met een stijging van maar liefst 25% van de filezwaarte is de A4 de nieuwe nummer 1 geworden. Deze trajecten zijn beide al vaker van plek gewisseld in de file top 10. De filezwaarte wordt door de ANWB berekend door de duur van de file te vermenigvuldigen met de lengte van de file.

In 2019 is de filezwaarte in de rest van Nederland gestegen met een gemiddelde van 17%. Deze stijging nam niet alleen toe tijdens de spitsuren, maar ook regelmatig overdag was er hinder in Nederland door files.


Meer nieuws

Advertorial Maatschappij 30 nov. 2022 13:09

Vrijwilliger Janny (71): “Voor mijn vrijwilligerswerk ga ik door het vuur”

Al zeven jaar is de 71-jarige Janny werkzaam als vrijwilliger bij Rietveld Alphen aan den Rijn. Rietveld is een zorglocatie van ActiVite, speciaal voor mensen met dementie. En hoewel omgaan met dementie niet altijd even makkelijk is, maken de blije reacties en dankbaarheid van de bewoners dat Janny dit toch al jaren met veel plezier doet.

Sport 28 nov. 2022 12:47

EMM'21 komt goed weg in Voorschoten

Afgelopen zaterdag de wedstrijd in- en tegen Voorschoten, een ploeg met uitschieters naar boven en naar onderen met veel doelpunten.

Overige 26 nov. 2022 11:44

Fietsers gewond bij ongeval Floraweg

Bij een aanrijding tussen twee fietsers zijn zaterdagochtend twee fietsers gewond geraakt. Het ongeval gebeurde op de Floraweg in Roelofarendsveen.