Uit archief 2020 | Dennis

Finale NK Legpuzzelen afgelast

De finale van het NK Legpuzzelen 2020 werd vorig jaar april al verzet naar september. Omdat ook die datum niet haalbaar bleek, werd deze verzet naar 11 april 2021. Nu heeft de organisatie, in goed overleg met Jumbo, besloten ook deze finale niet door te laten gaan. De door de overheid ingestelde regels rondom de pandemie laten het niet toe om een evenement als dit te organiseren.

Wel zal er op 11 april een online evenement voor alle finalisten georganiseerd worden. Ook zal op die datum de puzzel die Jan van Haasteren speciaal voor die finale getekend heeft, onthuld worden via de website en social media.

Voorrondes 2021-2022

Uiteraard worden er wel weer nieuwe voorrondes georganiseerd. De inschrijving hiervoor zal niet voor de grote vakantie, maar pas eind augustus zijn. Eind juni worden de data van de voorrondes bekendgemaakt. Uiteraard met een kleine slag om de arm, in verband met de pandemie. 


Meer nieuws

Sport 31 jul. 2021 09:09

Heemskerk zwemt laatste olympische race

Femke Heemskerk heeft afgelopen nacht in Tokyo haar laatste olympische wedstrijd gezwommen. In de finale van de 4x100 meter wisselslag voor gemengde teams eindigde ze met Kira Toussaint (rug), Arno Kamminga (school), Nyls Korstanje (vlinder) op de zesde plaats.

Advertorial Voor Kinderen 30 jul. 2021 13:57

Rekenen en probleemoplossend vermogen bij kinderen – De Praktijk4Kids helpt

Probleemoplossend vermogen gaat om het herkennen van een probleem, vaardigheden hebben om met problemen om te gaan, vaardigheden hebben om oplossingen te bedenken en uiteindelijk het kiezen van de beste oplossing. Probleemoplossend vermogen speelt een belangrijke rol bij het rekenen. Stagiaire bij De Praktijk4Kids, Mirjam van Zanten, heeft hier onderzoek naar gedaan in het kader van haar afstuderen aan de Universiteit van Utrecht.

Sport 30 jul. 2021 04:08

Heemskerk 6e in eerste individuele olympische finale

Het is Femke Heemskerk niet gelukt haar eerste olympische individuele medaille te halen. De Roelofarendsveense werd 6e op de 100 meter vrije slag. Toch kan ze terugkijken op een uitstekende finale.

Politie 29 jul. 2021 14:50

34 bekeuringen uitgeschreven tijdens verkeerscontroles op N207

Wekelijks controleert het Team Verkeer van de politie in Noord-Holland in het kader van het project Hotspot op een plaats in de regio waar in verhouding veel ernstige aanrijdingen plaatsvinden of verkeersgevaarlijke situaties ontstaan. Dit keer was het de beurt aan de N207.