Dennis

Finale Sterren op de Hoek; onmogelijke keuzes voor de burgemeester

Dinsdagavond neemt burgemeester Marina van der Velde-Menting na ruim 11 jaar burgemeesterschap definitief afscheid van de gemeente Kaag en Braassem. Afgelopen weekend vond een aantal indrukwekkende afscheidsactiviteiten plaats.

Vaartocht langs de dorpen

Op zaterdag 30 en zondag 31 oktober ging burgemeester Van der Velde per boot, vergezeld door familie, college- en raadsleden, langs de dorpen. In alle kernen vonden mooie activiteiten plaats; van speciale liederen, de harmonie, dansgroepen, gedecoreerden, waterspektakel tot de overhandiging van prachtige cadeaus. Gemeente Kaag en Braassem: "Dank aan alle mensen die zich ingezet hebben om dit te organiseren!"

Finale van Sterren op de Hoek

Aan het einde van de zondag vond de finale plaats van ‘Sterren op de Hoek’. In samenwerking met ‘Wij Presenteert’, en mede mogelijk gemaakt door de Stichting Nico Straathof, vond de lokale versie van het bekende TV-programma ‘Sterren op het doek’ plaats. Vijf geselecteerde kunstenaars uit Kaag en Braassem maakten in de afgelopen maanden een portret van onze burgemeester.  

In augustus vond een startsessie plaats, waarop de kunstenaars de burgemeester beter leerden kennen en de eerste schetsen op papier konden zetten. "Dat resulteerde gister in een prachtige onthulling met geweldige resultaten. Wat een talent is er in onze gemeente!"

Tekst loopt door onder de foto

sterren op de hoek 4.jpeg

Kiezen onmogelijk

Burgemeester Marina van der Velde-Menting was diep onder de indruk van de vijf portretten en sprak haar enorme waardering uit voor de wijze waarop zij vastgelegd is. Het uiteindelijk kiezen van een schilderij hoort bij deze opzet, maar was eigenlijk een onmogelijke opgave voor de burgemeester.

Uiteindelijk koos de burgemeester voor het prachtige drieluik van kunstenaar Ton Hendriks uit Rijnsaterwoude. Dit drieluik laat haar periode als burgemeester zien, maar kijkt ook vooruit.

Ook de zeer gedetailleerde potloodtekening van Lars van der Geest uit Oud Ade (17 jaar) ging mee met de familie Van der Velde; de kinderen van de burgemeester geven dit graag een mooie plek.

Zeer veel respect ook voor de andere kunstenaars; Anne Julia Oszkiel-van der Belt uit Roelofarendsveen, Anja Spooner-Dekker uit Leimuiden en René Koek uit Roelofarendsveen. "Geweldig hoe zij de burgemeester op het schildersdoek weergegeven hebben." De schilderijen worden later dit jaar nog geëxposeerd.

sterren op de hoek 3.jpeg

sterren op de hoek 2.jpeg


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.