Financieel potje voor non-profit organisaties in de gemeente Kaag en Braassem

Vrijwilligersorganisaties ervaren grote gevolgen van de coronamaatregelen. Het rijk heeft daar verschillende financiële regelingen voor opgesteld waar deze organisaties gebruik van kunnen maken. In de praktijk blijkt dat sommige organisaties buiten deze regelingen vallen of dat de ondersteuning vanuit het rijk niet voldoende is. Daarom heeft de gemeente Kaag en Braassem extra geld beschikbaar gesteld om ondersteuning te bieden. 

De regeling is bedoeld voor organisaties vanuit de sector vrijwilligersorganisaties ter compensatie van de tegenvallende inkomsten in 2021. De regeling is gebaseerd op maatwerk. Daarmee hebben alle partijen de mogelijkheid om een aanvraag te doen. De regeling is zo gemakkelijk en laagdrempelig mogelijk opgesteld. Non-profitorganisaties kunnen uiterlijk tot 15 april hun aanvraag indienen. In februari heeft het college een regeling ingesteld voor verenigingen ter compensatie van de tegenvallende inkomsten. 

Er is een maximaal bedrag beschikbaar gesteld van € 166.000. Als er vanuit de verschillende aanvragers meer wordt aangevraagd, dan wordt het bedrag naar rato verdeeld onder de toegekende aanvragen. Subsidies worden verleend op basis van solidariteit. De gemeente verwacht van organisaties dat zij alleen het hoognodige vragen.

Er is nu een bedrag aan gemeenschapsgeld beschikbaar gesteld dat, na een integrale afweging, eerlijk verdeeld moet worden. Het gaat om maatwerk per aanvrager. De gemeente toetst de aanvragen op een aantal aspecten.

Hier vind je alle informatie over de subsidie en de voorwaarden.  


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.