Pixabay

Financiële klappen in het vooruitzicht voor Kaag en Braassem

Burgemeester en wethouders hebben bekend gemaakt dat de gemeente Kaag en Braassem financiële tegenvallers gaat krijgen in het jaar 2020, zo meldt het AD.

De kostenposten waarvoor uitgekeken moet worden zijn jeugd, de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en duurzaamheid. Ook plagen vele organisaties waar de gemeente een band mee heeft Kaag en Braassem, zij vragen steeds hogere tarieven. 

De gemeenteraad heeft besloten om wel een intergraal kindcentrum (IKC) te bouwen in Roelofarendsveen. Hier moet ook een zwembad met sporthal komen. Een IKC in Woubrugge lijkt nog een tijd te gaan duren, hier zou de gemeente niet genoeg geld voor hebben. De gemeente laat wel weten dat extra ruimte op de begroting er niet is. Het is nog onduidelijk in welk bedrag de tegenvallers lopen.


Meer nieuws

Advertorial Maatschappij 30 nov. 2022 13:09

Vrijwilliger Janny (71): “Voor mijn vrijwilligerswerk ga ik door het vuur”

Al zeven jaar is de 71-jarige Janny werkzaam als vrijwilliger bij Rietveld Alphen aan den Rijn. Rietveld is een zorglocatie van ActiVite, speciaal voor mensen met dementie. En hoewel omgaan met dementie niet altijd even makkelijk is, maken de blije reacties en dankbaarheid van de bewoners dat Janny dit toch al jaren met veel plezier doet.

Sport 28 nov. 2022 12:47

EMM'21 komt goed weg in Voorschoten

Afgelopen zaterdag de wedstrijd in- en tegen Voorschoten, een ploeg met uitschieters naar boven en naar onderen met veel doelpunten.

Overige 26 nov. 2022 11:44

Fietsers gewond bij ongeval Floraweg

Bij een aanrijding tussen twee fietsers zijn zaterdagochtend twee fietsers gewond geraakt. Het ongeval gebeurde op de Floraweg in Roelofarendsveen.