Josh Walet

Flitspalen N207 Leimuiden gaan aan

Wie met de auto of motor te hard en/of door rood rijdt op de N207 bij Leimuiden, krijgt vanaf 8 juli een boete. Vanaf dan gaan de flitspalen aan op het kruispunt van de N207 met de Dokter Stapenséastraat en de Burgemeester Bakhuizenlaan.

De flitspalen komen bij de ontsluiting van Leimuiden op de N207, het kruispunt met de Dokter Stapenséastraat en de Burgemeester Bakhuizenlaan. Hier geldt een maximum snelheid van 50 km/u.

Aanvraag flitspaal

Het Openbaar Ministerie heeft besloten de flitspalen te plaatsen nadat de provincie Zuid Holland en de politie een aanvraag hebben ingediend, waarin zij aangeven dat op de N207 vaak te hard en door rood licht wordt gereden. Het kruispunt wordt gebruikt door zowel motorvoertuigen als kwetsbare verkeersdeelnemers zoals fietsers en voetgangers. Te hard rijden vormt daarom een groot risico.

Snelheidslimiet verlaagd

De provincie heeft eerder al maatregelen genomen om dit kruispunt veiliger te maken, de snelheidslimiet is bijvoorbeeld teruggebracht naar 50 km/u. In de praktijk houden bestuurders zich hier lang niet altijd aan, waardoor het risico op ongevallen groot blijft. Bij politiecontroles zijn meerdere rijbewijzen ingevorderd omdat de maximum snelheid met meer dan 50 km/uur werd overschreden.

Verkeersveiligheid

Met de flitspalen verwachten de provincie Zuid Holland, de politie en het OM dat dit kruispunt veiliger wordt. “Het is bewezen dat een flitspaal een positief effect heeft op het rijgedrag en bijdraagt aan de verkeersveiligheid.”

In de afgelopen periode is de flitspaal getest. Flitspalen staan 24 uur per dag aan en overtredingen worden direct doorgestuurd naar het CJIB. Na ongeveer drie jaar wordt gekeken of de verkeerssituatie verbeterd is. Het Openbaar Ministerie beoordeelt dan, na overleg met de politie en de provincie, of handhaving met een flitspaal langer noodzakelijk is.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.