pixabay

Fonds Alphen doneert royaal bedrag aan Veense Veiling

Fonds Alphen en omstreken schenkt € 30.000 aan stichting Veense Veiling. Het bedrag is bedoeld voor de aanschaf van audiovisuele apparatuur, waarmee de Veense Veiling de Afmijnzaal in ere kan herstellen.

Met de herstelde Afmijnzaal wil de Veense Veiling ervoor zorgen dat bezoekers door middel van VR-brillen kunnen ervaren hoe een veiling vroeger in zijn werk ging en hoe ondernemend deze regio was.

Het is de bedoeling dat de zaal in de toekomst breed publiek zal trekken. De Veense Veiling denkt hierbij aan schoolklassen op excursie, bezoekers aan Roelofarendsveen tot aan bedrijfsbijeenkomsten. ‘’Samen met de Tulpenroute wordt de Afmijnzaal van Veense Veiling een trekpleister in Roelofarendsveen’’, laat Fonds Alphen en omstreken weten.

De Veense Veiling is niet de enige donatie van Fonds Alphen en omstreken. Zij ondersteunden afgelopen jaar met bijna € 220.000 verschillende soorten initiatieven die ervoor zorgen dat verenigingen en stichtingen allerlei projecten kunnen opstarten/uitvoeren op het gebied van kunst, cultuur, maatschappij, onderwijs, gezondheid en sport.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.