Foutieve coronadashboards in omloop

Er zijn steeds meer dashboards te vinden die cijfers en clusters van het coronavirus bijhouden. GGD Hollands Midden heeft moeten concluderen dat deze dashboards vaak foutieve informatie bevatten. En dat zorgt voor onrust in gemeenten. 

‘’Wij vinden het belangrijk te benadrukken dat de GGD Hollands Midden alle actuele cijfers bijhoudt op het officiële dashboard: eengezonderhollandsmidden.nl. De informatie over clusters delen wij iedere dinsdagmiddag in een persbericht en via deze website.’’

Op de pagina databronnencovid19.nl van het RIVM kun je een overzicht vinden van verschillende openbare bronnen die informatie delen over het coronavirus. ‘’Het RIVM heeft dit overzicht gemaakt in het kader van de informatievoorziening rondom het coronavirus. Iedereen kan zijn website aanmelden bij het RIVM waarna deze hier tussen wordt geplaatst.​ De personen en/of bedrijven die hier vermeld worden, zijn niet per definitie verbonden aan het RIVM’’, aldus GGD Hollands Midden.

Het aantal personen dat sinds het begin van de virusuitbraak besmet is geraakt met het coronavirus in Kaag en Braassem staat nu op 36. 7 hiervan zijn in het ziekenhuis opgenomen geweest en zijn er 2 personen overleden aan het virus. 


Meer nieuws

Overige gisteren 15:23

Joop Zoetemelk aangereden in Frankrijk

Joop Zoetemelk is vandaag in Frankrijk aangereden. De oud Ripper werd op zijn fiets aangereden door een auto. Hij is met meerdere botbreuken per helikopter afgevoerd naar het ziekenhuis.

Sport gisteren 11:21

Clubs tellen af

De fusie tussen de voetbalclubs WVC en DOSR nadert haar hoogtepunt. Over een week wordt de nieuwe naam en het nieuwe tenue bekend gemaakt. De stemming begint al op vrijdag. in de kantine van DOSR. Vanwege corona is er een compleet stemschema opgesteld.

Natuur en recreatie gisteren 09:41

Watertoren kleurt paars als steuntje in de rug

Het was en rare kermisweek. Het weer was echt Veense Kermisweer en er hing een gezonde spanning in de lucht. Zou er nog iets gaan gebeuren? Op vrijdag vierden De Stamgasten van De Haven al kermis in hun eendje. Maar zou de kermiszaterdag nou echt een zaterdag als alle anderen worden?

Natuur en recreatie 19 sep. 2020 15:51

Toch een beetje corso in De Veen

En dan is het de zaterdag van de corso in Roelofarendsveen. Maar helaas is dit jaar alles anders. Dus is er ook geen corso. Helaas.

Algemeen 18 sep. 2020 21:24

Boeren komen met tractoren bijeen in weiland Hoogmade

Met een stoet van tientallen tractoren reden boeren door Hoogmade. Dit keer was het Malieveld in Den Haag niet de eindbestemming, maar juist een weiland in Hoogmade. Daar werd een statement gemaakt.