Foutieve coronadashboards in omloop

Er zijn steeds meer dashboards te vinden die cijfers en clusters van het coronavirus bijhouden. GGD Hollands Midden heeft moeten concluderen dat deze dashboards vaak foutieve informatie bevatten. En dat zorgt voor onrust in gemeenten. 

‘’Wij vinden het belangrijk te benadrukken dat de GGD Hollands Midden alle actuele cijfers bijhoudt op het officiële dashboard: eengezonderhollandsmidden.nl. De informatie over clusters delen wij iedere dinsdagmiddag in een persbericht en via deze website.’’

Op de pagina databronnencovid19.nl van het RIVM kun je een overzicht vinden van verschillende openbare bronnen die informatie delen over het coronavirus. ‘’Het RIVM heeft dit overzicht gemaakt in het kader van de informatievoorziening rondom het coronavirus. Iedereen kan zijn website aanmelden bij het RIVM waarna deze hier tussen wordt geplaatst.​ De personen en/of bedrijven die hier vermeld worden, zijn niet per definitie verbonden aan het RIVM’’, aldus GGD Hollands Midden.

Het aantal personen dat sinds het begin van de virusuitbraak besmet is geraakt met het coronavirus in Kaag en Braassem staat nu op 36. 7 hiervan zijn in het ziekenhuis opgenomen geweest en zijn er 2 personen overleden aan het virus. 


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.