Fraudeurs actief op WhatsApp

Er zijn fraudeurs actief op WhatsApp. Door zich voor te doen als een familielid in financiële nood proberen ze iemand geld af te troggelen. De politie waarschuwt voor deze oplichters.

De politie krijgt de laatste tijd weer veel meldingen van mensen die zijn opgelicht via WhatsApp. “De werkwijze van de oplichter: mensen die zich voordoen als een familielid en aangeven een nieuw telefoonnummer te hebben. Ze geven aan dat ze in financiële nood zitten”, aldus de politie. Vervolgens ontvang je een rekeningnummer en wordt gepoogd jou over te halen om het geldbedrag over te maken. De politie waarschuwt: “Trap hier niet in!”

Vermoed je dat iemand je probeert op te lichten via WhatsApp? Bel die persoon dan op via een nummer die bij jou bekend is. Is die persoon niet telefonisch bereikbaar, maak dan geen geld over. Het is ook een mogelijkheid om de ‘bekende’ een vraag te stellen waarop een oplichter geen antwoord kan weten.

Kijk hier voor een voorbeeldgesprek.


Meer nieuws

Gemeente gisteren 13:02

Budget duurzaamheidsleningen op: aanvragen niet meer mogelijk

Plannen om een duurzaamheidslening aan te vragen? Helaas is dat niet meer mogelijk. ‘’Door een recente toestroom van aanvragen is het budget op, waardoor het helaas niet langer mogelijk is om duurzaamheidsleningen verstrekken.’’

Overige gisteren 11:36

Te veel fijnstof in Leimuiden gemeten

In Leimuiden is er volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) te veel fijnstof, een vorm van luchtvervuiling, gemeten. Dat is gebleken uit de resultaten van een bijzonder meetapparaat.

Coronacrisis in Kaag en Braassem gisteren 09:11

Hooikoorts of corona?

Steeds meer mensen hebben te kampen met hooikoortsklachten. En dat is erg vervelend, ook omdat de symptomen veel lijken op die van het coronavirus. Hoe herken je of iemand hooikoorts of juist corona heeft?

Calamiteiten 3 jun. 2020 20:14

Botsing in Leimuiden, fietser raakt gewond

Op woensdagavond 3 juni heeft er een botsing plaatsgevonden tussen een fietser en scooter op de Burgemeester Bakhuizenlaan in Leimuiden. De fietser is hierbij gewond geraakt. 

Calamiteiten 3 jun. 2020 20:00

Auto vliegt uit de bocht

Zo'n honderd meter voor het bord 'Welkom in de gemeente Kaag en Braassem', heeft een eenzijdig ongeluk plaatsgevonden. Eén persoon is naar het ziekenhuis vervoerd.